Vadegust
Els aliments que serveixen per a prevenir els cabells blancs

Potser no ho sabies, però si estàs en aquell moment en que comencen a sortir-te els primers cabells blancs i et fa molta ràbia, hi ha alguns aliments que pots prendre per a prevenir-se la seva sortida. Segons publica Ok Diario, una dieta mancada d’alguns nutrients, especialment vitamines, proteïnes i minerals, pot provocar l’aparició primerenca de cabells blancs.

El color del cabell es determina a partir de la melanina que és present en el cos. El cabell és més fosc com més gran és el nivell d’aquest pigment produït pels fol·licles presents a l’escorça. Succeeix, tot i això, que aquest pigment es torna poc al llarg dels anys per a frenar l’aparició de cabells blancs. Després hi ha altres factors, hereditaris i fisiològics i també l’estrès o la malaltia. Els aliments per prevenir la sortida de cabells blancs són:

Carn vermella

El cabell està format en un 90% per proteïnes, per la qual cosa si no l’alimentem amb la quantitat adequada de proteïnes, provoca un mal important i un gran estrès. Per això, la quantitat adequada de carn vermella garanteix la bona salut del cabell , fent-lo més robust i sobretot evitant l’arribada de cabells blancs.

Plat de salmó amb amanida | Pixabay
Plat de salmó amb amanida | Pixabay

Productes d’origen animal

Els productes d’origen animal són rics en vitamina B que té la funció de transportar l’oxigen per tot el cos i, per tant, també en el cuir cabellut. Es tracta d’aliments com ara: peix, salmó, tonyina, ous, porc, cap de bestiar i fetge. El peix també és ric en àcids grassos Omega 3, que ajuden a hidratar la pell i donen força al cabell.

Seleni

Seleni que pots trobar en aliments com: kamut, blat de moro, ordi, anacards, ous, arròs i llavors de mostassa. La dosi recomanada és de 5 mg al dia de seleni. És una substància molt important, gràcies a la seva acció antioxidant, forma part dels aliments per a prevenir els cabells blancs.

A més d’aquests aliments recomanats per a evitar els cabells blancs, procura sempre beure molta aigua i menjar moltes fruites i verdures.

No abusar de l’alcohol i les begudes ensucrades, perquè afavoreixen el procés d’envelliment, igual que el tabaquisme. És a dir, que per a evitar l’aparició prematura de cabells blancs, n’hi ha prou amb menjar els aliments adequats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa