Potser no en tenies ni idea, però sí, hi ha aliments que contenen cianur. El cianur és conegut per ser un dels tòxics més letals que l’ésser humà té a disposició i, per això mateix, s’ha fet servir abastament tant en la literatura com en el cinema. I, lamentablement, també a la realitat. Segons publica ‘Ok Diario’, la majoria de la gent pensa que el cianur és un verí de producció industrial quan, en realitat, hi ha diversos aliments que consumim regularment i dins dels quals hi ha un petit percentatge de cianur.

Però no t’espantis, aquesta quantitat és insuficient per a matar-te, per descomptat, però suficient per a parar-li atenció, i saber que, si no vigilem, podem arribar a patir algun problema de salut. I es que el cianur és un element tòxic tant per a les persones com per al medi ambient. Ingerit, així com amb el mínim contacte amb la pell de les persones, pot causar inconvenients greus. I també cal ser previnguts i no inhalar-lo, manipulant-lo sempre en espais oberts.

Un grapat d'ametlles | Pixabay
Un grapat d’ametlles | Pixabay

Però saps quin són aquests aliments que contenen cianur? Les castanyes, per exemple. Les gaudim sense ser conscients del seu alt contingut d’aquesta substància nociva. També les nous, que són una altra fruita seca que conté una porció de cianur d’origen natural. Això resulta paradoxal, perquè es tracta d’un dels snacks més beneficiosos per a l’organisme. Cal vigilar també amb les ametlles, ja que és una altra fruita seca el consum de la qual s’ha estès arreu del món. Entre els seus components trobem petites quantitats de cianur però, igual que en els casos anteriors, hauríem de menjar quilos i quilos d’aquests productes perquè ens facin mal. Probablement, de fet, moriríem d’altres causes abans que per enverinament.

I també contenen cianur dues fruites. En primer lloc, els préssecs. El préssec que es produeix a Espanya té cianur allotjat en la part carnosa de l’os. Els científics han determinat que hauríem d’empassar-nos uns 30 ossos de préssec en poques hores per a provocar una mort d’aquesta manera tan cruel. I, en segon lloc, els albercocs, que són una fruita que ve d’Àsia. Com el préssec, en el seu interior hi ha un os i, en ingerir-lo, estem introduint en l’organisme una miqueta de cianur. Inofensiu en aquestes proporcions, és clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa