Vadegust
Els aliments que mai has de prendre abans de fer la migdiada

Si ets dels que fan migdiada sovint, aquest article t’interessa. I molt. Potser et sembli una tonteria, però hi ha certs aliments que no hauries de prendre abans d’anar a dormir després d’haver dinat. Abans de tot això, però, seria convenient saber quant de temps ha de durar la migdiada. Segons recull ‘La Vanguardia‘, un estudi publicat en el Journal of Sleep Research assegura que n’hi ha prou amb deu minuts per a millorar la capacitat mental que permet poder resoldre problemes complexos durant el dia. Però no tots els estudis coincideixen a l’hora d’establir la durada perfecta d’una migdiada.

Per a la NASA, aquesta ha de durar 25,8 minuts, mentre que existeixen altres investigacions, com la publicada a la revista Annals of Emergency Medicine, que incrementa aquesta xifra fins als 40 minuts. Diversos estudis, no obstant això, vinculen fer migdiades prolongades de forma regular amb patir diversos problemes de salut. Un d’ells, publicat en l’Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association, realitzat per científics del Brigham and Women’s Hospital de Boston, conclou que les migdiades excessives poden incrementar el risc de patir Alzheimer en un futur.

Si tenim pensat fer una bona migdiada, no hi ha res millor que incorporar al dinar aliments rics en triptòfan com la civada, el plàtan o la fruita seca, i deixar lluny qualsevol pantalla i evitar el consum dels aliments que detallem a continuació:

Una tassa de cafè amb sucre | Pixabay
Una tassa de cafè amb sucre | Pixabay

Cafeïna

La cafeïna i la teína són excitants que poden contribuir, encara que no passa en tots els casos, a mantenir-nos desperts durant més temps. Per tant, hauríem d’eliminar-les si tenim pensat fer una migdiada. De fet, res millor que deixar-se aquest cafè de després de dinar per a després de la migdiada, que si és més llarga de l’habitual és probable que provoqui que ens aixequem atordits.

Aliments diürètics

Tots aquells aliments diürètics, que ens fan anar al lavabo amb major freqüència, poden ser contraproduents abans de la migdiada, ja que és possible que ens facin aixecar-nos i entorpeixin el somni. Entre ells s’inclouen moltes fruites d’estiu com el meló, la síndria o el préssec, així com verdures i hortalisses com el cogombre.

Alcohol

El consum d’alcohol per a afavorir el somni resulta contraproduent. Si bé és cert que pot provocar somnolència, també ho és que pot ocasionar que ens despertem de la migdiada més apagats i amb menys energia. L’alcohol és un supresor de la fase REM, així que com més bevem, menys profund serà el somni. La son REM és la que es produeix aproximadament una hora i mitja després d’adormir-se i ens permet despertar de manera òptima, mantenir-nos alerta i tenir bona capacitat d’aprenentatge.

Dolços

El problema que tenen els dolços és que els pics de glucosa poden perjudicar la qualitat de la son. El consum de sucres simples abans de dormir pot fer que el cos entengui que sortiré corrents en comptes de dormir, de manera que ens activarà i donarà energia, que és just el que volem evitar.

Aliments difícils de digerir

Una migdiada de qualitat requereix evitar les digestions pesades que ens puguin mantenir desperts. Així que a l’hora de dissenyar el dinar previ a una migdiada el millor és pensar amb el cap i no deixar-nos portar pel que digui l’estómac. Hi ha aliments que afecten positivament la nostra salut i ens fan sentir-nos millor. Per exemple, una dieta rica en fruites i vegetals ens ajuda a estar més sans i sentir-nos més lleugers després de cada menjar per a poder afrontar els reptes del dia a dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa