Vadegust
Aliments al congelador: quant de temps màxim dura cada producte

El recurs de posar al congelador el menjar que no tenim intenció de consumir a curt termini està molt extès. I segur que sovint t’has preguntat quant dura cada aliment en aquestes condicions. T’oferim un temps aproximat per a cada producte, tal i com publica Rac1:

Carns

La carn és un dels productes més sensibles al creixement microbiològic. És normal que quan fa un o dos dies que les peces són a la nevera, canviïn una mica de color.

Salsitxes de frànkfurt obertes: d’1 a 2 mesos
​Salsitxes de frànkfurt obertes: d’1 a 2 mesos
​Embotit obert: d’1 a 2 mesos
​Embotits crus de pollastre, gall dindi, porc o bacó: d’1 a 2 mesos
​Carns fresques, hamburgueses i carn picada: de 4 a 12 mesos
​Carns cuinades i restes de carn: de 2 a 3 mesos
​Pernil dolç: d’1 a 2 mesos
​Pernil salat: 1 mes

Carn congelada | Pixabay
Carn congelada | Pixabay

Peixos

El peixos encara són més sensibles que la carn, per tant, cal congelar-los de seguida si no els hem de consumir immediatament. 

Peix blanc: 6 mesos
​Peix blau: de 2 a 3 mesos
​Gambes fresques, crancs, calamars…: de 3 a 6 mesos
​Peix o marisc cuinat: 6 mesos
​Peix fumat: 3 mesos

Verdures

Moltes verdures s’han d’escaldar abans de congelar-les, “per inactivar els enzims que les oxiden en entrar en contacte amb l’oxigen de l’aire. Per això és molt important, com en el cas de les carns o els peixos, que es congelin tan fresques com sigui possible”. 

Les verdures es tallen a trossets, es bullen dos o tres minuts amb una mica de suc de llimona perquè conservin el color i es posen ràpidament en un recipient amb aigua freda o gel, per tallar la cocció. S’escorren i es guarden en recipients hermètics. 

Amb aquest mètode es poden conservar les verdures següents:

Pastanaga: 12 mesos
​Pèsols: 12 mesos
Espinacs: 12 mesos​
​Espàrrecs: 12 mesos
​Bròquil: 12 mesos
Col: 12 mesos
Coliflor: 12 mesos
Faves: 12 mesos
Pebrots: 12 mesos
Albergínies: 12 mesos
Carbassó: 12 mesos
Cebes: 12 mesos

Altres aliments

Pa cuit al forn: 3 mesos
​Gelat: veure data de caducitat a l’etiqueta
​Formatges semicurats i curats: 6 mesos
Formatges semicurats i curats: 6 mesos
Formatges tous i crema: 3 mesos
Mantega: de 6 a 9 mesos
Arròs i pasta: 1 mes. S’ha de congelar en sec, amb una mica d’oli i en petites porcions. La textura pot quedar afectada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa