Vadegust
Els aliments i begudes que mai has de prendre abans d’anar a dormir

La nostra salut és el més important. I, entre moltes altres coses, hem de vigilar quins aliments prenem abans d’anar a dormir, bàsicament perquè n’hi ha que podrien alterar-te o interrompre la teva nit de son i no podràs gaudir d’unes reparadores vuit hores de descans.

Aliments que cal evitar

Segons recull Ok Diario, si no vols aixecar-te a mitjanit, molts experts recomanen evitar els aliments amb propietats diürètiques, ja que fan que augmenti la freqüència amb la qual anem al lavabo i pot ser que sentis la necessitat de despertar-te abans de la teva hora.

Algunes de les fruites amb aquest efecte són la pinya, la síndria, la llimona i algunes verdures com els espàrrecs o el cogombre. En alguns casos tenen un alt contingut en aigua i en d’altres, són excel·lents diürètics, per això, el millor és prioritzar el seu consum al migdia, quan encara faltin moltes hores per a dormir.

Sofregit | Pixabay
Sofregit | Pixabay

També, és recomanable evitar aliments molt pesats o difícils de digerir, perquè poden provocar-te molèsties o pesadesa abans d’anar al llit. Evita salses molt intenses o picants, carns molt fibroses o preparacions molt contundents, amb sofregits o fregits. Les digestions pesades no seran les teves aliades per a agafar el son, per la qual cosa millor opta per plats lleugers i fàcils de digerir, sobretot si la teva hora de sopar i la de dormir queden molt pròximes.

Evita també els aliments amb molt de sucre, perquè aquests generen pics de glucosa en sang i perjudiquen la qualitat del son. Aquests aliments també poden provocar molèsties, inflor o malestar abans d’anar a dormir. Després de menjar-los et sentiràs més actiu i et costarà més evitar l’insomni en la teva rutina de son.

Begudes que cal evitar

També has d’evitar algunes begudes com el cafè i els tes que continguin teína pel seu efecte revitalizador i excitant en el cos. Per a moltes persones, els efectes de la cafeïna es relacionen amb l’insomni així que el millor serà evitar les begudes que la continguin quan s’acosta l’hora de dormir.

L’alcohol tampoc serà el teu aliat per a aconseguir tenir un son reparador. Aquesta substància funciona com un supresor de la fase REM, per la qual cosa a major quantitat d’alcohol en l’organisme, menys profund serà la son de qui l’hagi pres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa