Vadegust
L’aliment perfecte per esmorzar: redueix el colesterol i allarga la vida
agraph -->

Apunta’t bé aquesta dada, perquè hi ha un aliment que és perfecte per esmorzar ja que redueix el colesterol i allarga la vida, segons un estudi que s’ha publicat a Nature Communications i que recull ‘El Español‘. Estem parlant del cafè. L’estudi relaciona la seva ingesta amb una millora i reducció dels nivells de colesterol en sang. Ja s’havia suggerit aquesta propietat en anteriors publicacions, però els investigadors de la Universitat McMaster han descobert en aquesta ocasió com passa això a nivell molecular i quines proteïnes estarien implicades en el procés. En concret, un grup proteic ajuda al fetge a eliminar el colesterol LDL quan actua la cafeïna.

També s’han tingut en compte altres investigacions que relacionen el consum del cafè amb un menor risc de patir càncer de pròstata, Parkinson o Alzheimer, però potser la que ens ocupa sigui realment definitiva: beure de dos a tres tasses al dia està relacionat amb una vida més llarga en comparació amb evitar el cafè. L’estudi en qüestió l’ha publicat la Societat Europea de Cardiologia, que reuneix professionals de la salut de més de 150 països, en la seva revista European Journal of Preventive Cardiology.

Una tassa de cafè amb sucre | Pixabay
Una tassa de cafè amb sucre | Pixabay

El primer que cal aclarir, però, és que no tot el cafè ens serveix d’igual manera en aquest somni d’elixir de l’eterna joventut. En l’estudi observacional del qual s’han tret les conclusions, han constatat que el màxim benefici el podrem obtenir d’un cafè amb cafeïna.

Però també s’han registrat “reduccions equivalents en la incidència de malalties cardiovasculars i mort per malalties cardiovasculars o per qualsevol causa” en el descafeïnat, com ha precisat l’autor de l’estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa