Vadegust
Alerta sanitària per presència de listèria en el salmó fumat marinat amb anet de Royal

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la comunitat autònoma d’Andalusia relativa a la presència de ‘Listeria monocytogenes’, en salmó fumat marinat amb anet fabricat a Espanya, de la marca Royal i distribuït en tots els territoris de l’Estat.

Segons informen, la presència de ‘Listeria monocytogenes’ està per sobre dels límits establerts i s’ha detectat com a resultat d’un control oficial dut a terme per les autoritats sanitàries de la comunitat autònoma d’Andalusia. L’empresa fabricant s’ha posat en contacte amb els seus clients i està gestionant la retirada de producte del mercat, el lot del qual és 1098B1-098, data de caducitat del 23 de maig del 2021, codi de barres EAN841248-051128-0, i amb pes per unitat de 80 grams.

Amb la informació disponible no s’ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta. Així mateix, aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del SCIRI, a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Com a mesura de precaució, l’AESASN recomana a les persones que tinguin en les seves llars el producte indicat anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda. En el cas d’haver consumit aquests tipus de productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosis (vòmits, diarrea o febre), es recomana anar a un centre de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa