Segur que alguna vegada has comprat palets de peix en el supermercat. Doncs bé, els nutricionistes s’han posat seriosos amb aquest producte, ja que no és tan sa com pot semblar. Els palets de peix s’elaboren amb una espècie de pasta que té una proporció mínima de crancs i peixos.
Bàsicament, tota la pasta està feta amb desaprofitaments d’espècies marítimes que no poden ser venudes en altres productes, segons publica Ok Diario. Com en molts àmbits més, la indústria aprofita les restes dels elements importants i els transforma en “consumibles”.
El resultat és una pasta amb gran quantitat de greixos i sucres, per no detenir-nos en altres afegits poc sans. Segurament hauràs notat el seu característic color vermellós, que es deu a colorants. Vol dir que ni tan sols el seu to és real. Molt menys l’ús d’alts percentatges de peix o cranc en la seva elaboració.

Què diuen els nutricionistes?
Ja que el seu deure és alertar-nos d’aquests paranys dels supermercats i altres botigues, els professionals en la matèria adverteixen que gairebé tots els productes marítims processats porten trossos de peix, proteïna d’ou i olis vegetals. Obtenen així una barreja que, amb els additius correctes, té un gust similar al que seria peix. Només una il·lusió de les papil·les gustatives.
D’altra banda, ni tan sols des del pla purament nutricional pot recomanar-se la seva ingesta. Les proteïnes que rebem d’aquests palets no són d’origen animal, com haurien de ser. En veritat són proteïnes d’origen vegetal afegides per a complir amb les normes.
Respecte als peixos dels quals no has de fiar-te, el millor és deixar de costat aquells que criden l’atenció pel seu preu baix. Molts provenen del riu Mekong, en el sud-est asiàtic, on les aigües contaminades poden convertir-los en una amenaça.
Finalment, certes persones -com les embarassades i els nens menors de deu anys- haurien d’evitar la ingesta regular de tonyina. Entitats com l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició aconsellen reduir-lo fins a aconseguir una edat prudent.