Vadegust
Això és el que passa al teu cos si menges lleguns massa sovint

Els llegums són molt sans. Per això és recomanable menjar-ne molt sovint. Tenen un alt contingut en fibra, de manera que regulen el trànsit intestinal, i, a més, són una bona font de proteïnes d’origen vegetal i de ferro. Però això vol dir que es poden menjar tots els dies? El Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recomana augmentar la ingesta de llegums i reduir la de la carn amb l’objectiu de definir una dieta que millori la salut i cuidi el medi ambient. Tenint en compte que els llegums són la principal font de proteïnes d’origen vegetal, l’AESAN recomana ingerir entre dues i quatre racions a la setmana.

La idea és anar augmentant progressivament aquesta quantitat, fins a aconseguir les set racions setmanals, la qual cosa suposa menjar llegums tots els dies. A més, l’AESAN assenyala que cal ingerir tres racions de fruites i dues de verdures diàriament, prestant especial atenció a les fruites i verdures de temporada.

Beneficis dels llegums per a la salut

Els llegums són baixos en greixos i no tenen colesterol, així que són excel·lents per a cuidar la salut cardiovascular. 100 grams de llenties aporten 25 grams de proteïnes, macronutrients essencials que formen els teixits i enforteixen l’organisme, entre altres funcions, tal i com publica Ok Diario.

Si per alguna cosa són ben coneguts els llegums és pel seu alt contingut en fibra: regulen el trànsit intestinal i generen sensació de sacietat. A això cal sumar que són una bona font de ferro, de manera que ajuden a evitar l’anèmia.

També són riques en potassi, un nutrient molt important per a l’adequat funcionament del sistema digestiu, el cor i els músculs. I, finalment, cal assenyalar que tenen un índex glucèmic baix, així que ajuden a controlar el sucre en sang.

Els llegums, molt versàtils

Els llegums són molt versàtils a la cuina, per la qual cosa no és gens complicat menjar-ne diàriament. Es poden consumir tant en guisats com en pasta, arrossos, amanides… També es poden elaborar patés i hamburgueses amb elles, per exemple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa