T’has preguntat mai que menjaran els teus descendents? Com serà l’alimentació del futur? Segons publica ‘Ok Diario‘, per a alimentar a tothom, en els pròxims trenta anys la producció d’aliments haurà d’incrementar-se un 70%, segons calcula l’Organització de la Nacions Unides (ONU). D’acord amb l’informe ‘Fooduristic22’, l’alimentació del futur serà principalment traçable, transparent, segura, saludable, neta, regenerativa, saborosa, fresca, nutritiva, personalitzada, neutra en carboni i actuarà com a medicina preventiva.

Aquesta visió va ser compartida pel grup de les 50 persones que estan liderant el futur de l’alimentació, impulsat i elaborat per KM ZERO Food Innovation Hub, una iniciativa dedicada a donar suport a solucions per al sector de l’alimentació que participa i col·labora amb startups i amb projectes innovadors amb l’objectiu d’impulsar la seva consolidació.

Tots els experts que van participar en el projecte coincideixen que la indústria alimentària ha de transformar-se amb la finalitat de preservar els recursos naturals, produir i distribuir millor minimitzant al màxim el seu impacte en l’entorn, reduint l’ús de materials com el plàstic, lluitant per combatre el desaprofitament alimentari i creant nous aliments saludables, saborosos i sostenibles.

“La sobrepoblació que afrontarà el món en els pròxims 30 anys suposa un autèntic repte en matèria d’alimentació, sostenibilitat i recursos naturals. Davant aquest escenari, és necessari impulsar fórmules innovadores i facilitar l’emprenedoria foodtech per a adaptar-nos als canvis i desafiaments que estan per venir”. Així ho va indicar el regidor d’Innovació i Emprenedoria de Madrid, Ángel Niño.

Insectes aptes per consumir | UOC
Insectes aptes per consumir | UOC

Aquests són motius més que suficients perquè el sector de l’alimentació estigui immers en una transformació dominada per quatre debats:

  1. El cultiu de productes vegetals de la forma més eficient.
  2. La producció d’aliments més respectuosos amb el medi ambient i el benestar animal.
  3. L’afavoriment de l’aqüicultura com a alternativa a la sobreexplotació de les mars.
  4. L’obtenció d’insectes per al consum humà.

Aquestes estratègies es veuran accelerades amb el nou programa d’I+D+i de la Unió Europea denominat Horitzó Europa 2021-2027 que busca impulsar la ciència oberta, la competitivitat industrial i la innovació, amb especial atenció a aspectes de la nostra vida quotidiana com la salut, el medi ambient i l’alimentació.

La indústria de les noves tecnologies ja està treballant a fons en l’estudi de noves tècniques que permeten des de millorar la conservació dels aliments, monitorar minut a minut la producció agrícola fins i tot empanar/arrebossar peix amb fongs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa