Vadegust
7 consells per a conservar la fruita i verdura ecològica a l’estiu

Amb l’arribada de l’estiu i l’augment de les temperatures, Bene Bono, startup que salva fruites i verdures ecològiques i imperfectes, ha recopilat una sèrie de recomanacions per a aprendre a conservar millor els productes ecològics.

En aquest sentit, des de la startup, que lluita contra el desaprofitament alimentari, indiquen que, a causa de la forma de cultiu, el producte ecològic pot tenir característiques especials quant a maduresa, vida i emmagatzematge:

  • Maduresa: la fruita i verdura ecològica tendeix a ser més madura en el moment de la compra a causa del seu procés de cultiu natural. Per tant, és recomanable consumir-la més ràpidament que la fruita convencional per a evitar que es deteriori.
  • Vida útil: en no contenir conservants químics, el producte ecològic pot tenir una vida útil lleugerament més curta que el convencional. Així, és important planificar el consum en conseqüència i prioritzar-lo abans que es deteriori.
  • Emmagatzematge: ja que la fruita i verdura ecològica no ha estat tractada amb productes químics per a prolongar la seva vida útil, és crucial emmagatzemar-la adequadament. Per això és recomana col·locar-la en un lloc fresc i sec, lluny de la llum solar directa i altres aliments que puguin accelerar la seva maduració.
Fruites i verdures | Pixabay
Fruites i verdures | Pixabay

A més, per a evitar el desaprofitament de fruites i verdures ecològiques, Bene Bono recopila bones pràctiques per a augmentar la seva vida útil:

  • Planifica la compra de fruites i verdures. Amb l’augment de temperatures i les vacances s’acaba desaprofitant més menjar, per això, es recomana planificar els menús i evitar comprar més quantitat de la necessària.
  • El congelador com a aliat. En el cas de saltar-se la recomanació anterior,l’opció perfecta per a donar una segona vida al producte ecològic pot ser cuinar-lo i després congelar-lo. Una pràctica que a més beneficia la teva butxaca i és més saludable. A més, també es poden preparar plats com a sofregits, adobats o melmelades.
  • No conservar la fruita i verdura tallada o humida en la nevera. La recomanació és evitar guardar la fruita i verdura tallada, pelada i/o rentada, tret que vagi a ser consumida en aquest mateix dia. De fer-ho així, s’accelerarà la seva deterioració i oxidació, encara que es pot mitigar amb unes gotes de llimona per a alentir la seva maduració.
  • Separar les peces que estiguin més madures. Per a millorar la conservació durant l’època de més calor, és important guardar les peces de fruita i verdura ecològica fos dels embolcalls i mantenir una certa separació entre fruites i hortalisses, especialment si algunes estan en estat de maduració avançat.
  • Emmagatzema els aliments en recipients adequats. Els millors recipients per a guardar la fruita i verdura a l’estiu són els que estan composts per fibres naturals i que permeten transpiració, com per exemple els cistells de vímet. Altres envasos que poden ser de gran utilitat són els hermètics, tant de cristall com de plàstic, incloent-hi un paper absorbent perquè no s’humitegi l’interior.

Algunes de les fruites i verdures estiuenques amb les quals es poden practicar aquests consells són: les maduixes, els préssecs, el meló, la síndria, la pera, les bledes, els fesols tendres, la pastanaga o el carabassó, entre d’altres. A més, la major part de les fruites d’aquesta temporada són riques en aigua, per la qual cosa afavoreixen la hidratació, essencial davant les altes temperatures previstes per a aquest estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa