Vadegust
Els 5 aliments que t’estan destrossant

Ja sabem que som el que mengem, i que tot el que ingerim té repercussions en el nostre cos i la nostra salut. Però hi ha 5 aliments que t’estan destrossant especialment, ja que produeixen cansament i inflamació. Per tant, els hauríem d’eliminar de la nostra dieta. Són els següents, segons recull OK Diario:

Ultraprocessats

Els aliments que passen per llargs processos de producció en ser elaborats són dels més nocius actualment. Ens estem referint a productes refinats, en els menjars, o refrescos ensucrats, en es begudes. Primer provoquen inflamació del cervell i, en consumir el metabolisme el sucre, després esgotament.

Olis industrials

Els olis d’origen industrial són una altra mostra de processaments que has d’evitar per a no patir les conseqüències. A diferència dels olis de qualitat, aquests són subproductes d’olis de blat de moro, soia, gira-sol i palma, amb percentatges molt baixos de les matèries primeres que li atorguen el seu nom, i afegits poc saludables.

Croissants industrials | Pixabay

Sucres afegits i refinats

Alguns aliments, ja de manera natural, porten grans quantitats de sucre en la seva composició, com en la pastisseria. Però altres com els adreços, que en principi pensaríem que escapen a aquest problema, no són millors. Articles com les patates fregides industrials, sense anar més lluny, posseeixen enormes percentatges de sucre.

Els derivats del sucre generen inflamació i addicció. De manera que, com més en mengem, més volem menjar. Únicament és possible reduir la seva ingesta reemplaçant-la progressivament amb fruites dolces o bé canyella.

Aliments fregits

En fregir-se generalment en greixos no saludables, l’aportació calòrica d’aquests aliments és elevada. A més, són olis de poca qualitat, que inflamen els òrgans per on passen, portant amb si malestar. Sempre que vagis a menjar fregit, intenta preparar-lo a casa i fregir amb oli d’oliva verge extra.

Edulcorants artificials

Aquests productes que asseguren no portar sucre entre els seus ingredients poden ser una trampa, atès que hi ha substituts d’aquest edulcorant que no són més recomanables i fins i tot poden ser tòxics per al nostre cervell, alterant negativament la relació entre neurotransmissors i facilitant la depressió, l’ansietat i la irritabilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa