Vadegust
La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues serà virtual

La 58a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc entre el 22 i el 24 de gener del 2021, se celebrarà en format virtual. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del patronat del certamen, Jordi Ribalta, ha explicat que la decisió s’ha pres per preservar la seguretat d’expositors i visitants davant la covid-19. Totes les persones que visitin la fira virtual hi trobaran un enllaç que les conduirà a la botiga en línia, on podran comprar els productes de cada expositor, i també podran gaudir de la retransmissió en directe de totes les activitats que es duran a terme com ara demostracions gastronòmiques, lliuraments de premis o actes d’agermanament, entre altres.

Ribalta ha indicat que, malgrat que la voluntat inicial de l’organització era poder celebrar una fira híbrida, que combinés el format presencial i virtual, finalment des del Patronat de Fira de les Garrigues i de l’Ajuntament de les Borges Blanques s’ha optat per fer un certamen únicament virtual, davant les previsions dels experts sobre el risc de contagi que hi pot haver a mitjan gener.

“Enguany ho hem de fer així perquè les circumstàncies són les que són, i no volem arriscar la salut de ningú“, ha dit Ribalta. Així mateix, ha ressaltat el paper de motor econòmic i de projecció del territori que suposa la Fira de l’Oli i ha assegurat que la d’aquest 2021 serà “una fira virtual de molt nivell”.

Tradició, Territori, Modernitat

Des de l’organització, remarquen que la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues “és un dels millors aparadors per a presentar novetats i donar visibilitat als productes agroalimentaris adreçats al consumidor final, que valora el producte de qualitat i elaborat amb cura i detall, que representa la tradició, el territori i la modernitat”. En aquest sentit, defensen que “és un lloc ideal per a promocionar i vendre els productes vinculats, establir-hi nous contactes comercials i arribar a clients, restauradors de prestigi i altres públics potencials”, donat el seu posicionament com a “certamen de referència del sector oleícola al nord de la península Ibèrica, i un dels més destacats a escala europea”.

Un dels estands presents la 57a Fira de l’Oli de les Borges Blanques | ACN

Fira Virtual

La 58a edició serà la primera en la qual la Fira de l’Oli tindrà un format virtual, un fet que, segons els organitzadors, “genera nous i importants avantatges”, vinculats a l’estratègia comunicativa de difondre l’esdeveniment en línia, amb anuncis i promocions en mitjans de comunicació. També, gràcies als diferents idiomes que tindrà, cosa que “propiciarà que els expositors tinguin al seu abast l’oportunitat d’arribar a un públic d’àmbit estatal, el qual fins ara era pràcticament impossible d’abastar”.

D’aquesta manera, tots els productors que hi participin disposaran de materials audiovisuals i de disseny gràfic elaborats amb criteris professionals, en què hi haurà informació de la seva història, valors, i motius de compra, amb imatges, vídeos corporatius, catàlegs interactius, i presentacions de nous productes o envasos. Els expositors podran usar aquesta materials al seu web, als seus perfils a les xarxes socials, o en altres canals de promoció.

Totes les persones que visitin la fira virtual hi trobaran un enllaç que les conduirà a la botiga virtual de cada expositor, per fer-hi compres, i podran gaudir de la retransmissió en directe de totes les activitats que es duguin a terme a porta tancada, o de les generades específicament per omplir de continguts de valor la fira virtual, com ara demostracions gastronòmiques de xefs de prestigi i amb Estrella Michelin, així com imatges i vídeos de tota la producció ancestral de l’oli d’oliva de qualitat.

Un altre dels avantatges de participar en la #FiraOli2021Virtual serà el de poder vincular els productes dels expositors a un entorn de prestigi, amb concursos on els experts membres del Panell de Tasts Oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya premien els millors olis fruitat verd amarg, fruitat verd dolç i fruitat madur.

La fira també comptarà enguany amb la participació d’un ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya; l’agermanament de la fira amb alguna entitat agroalimentària de rellevància, i el lliurament del Premi Cultura de l’Oli a una persona o organisme que hagi contribuït a la difusió dels valors i dels olis de qualitat verge extra, entre altres activitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa