Vadegust
Un restaurant català amb cinc segles d’història podria ser el més antic del món

Un restaurant català amb cinc segles d’història podria ser el més antic del món. L’Hostal de Pinós, al Solsonès, va obrir les portes l’any 1524 i des de llavors no ha deixat de servir àpats, segons diu la seva propietària actual, Mònica Segués, que assegura que la història documentada de l’establiment així ho testifica. Regentar un restaurant inaugurat fa gairebé cinc sigles és “una cosa que el fa molt especial, ja que també coincideix amb el fet d’estar ubicat al centre de Catalunya, segons la llosa de pedra en la qual hi ha gravada una Rosa dels Vents al costat del santuari”, tal com relatava recentment al diari Segre.

“L’Hostal de Pinós està situat al centre geogràfic de Catalunya a 936 metres d’altitud amb unes magnífiques vistes panoràmiques”, expliquen a la seva web. “És el restaurant més antic de Catalunya que no ha tancat mai les portes, obrint-les per primera vegada l’any 1524″. Però a més de ser el més antic de Catalunya també podria ser el més antic del món, ja que les referències documentades en ambdós casos daten del segle XVIII, almenys 200 anys després de l’obertura de l’hostal, que té una inscripció al llindar de la porta que acreditaria que l’antic santuari, edificat pels Templers el 1312, tot i que no seria fins al segle XVI que es construiria la casa i l’hostal.

L’Hostal de Pinós està ubicat al centre geogràfic de Catalunya / Pinós

Malgrat les reivindicacions de la propietària actual, el cert és que, oficialment, el restaurant més antic del món és el Restaurante Botín, a Madrid, obert el 1725, segons certifica el Guiness World Records. El restaurant madrileny presumeix de tenir un forn que ha cremat de manera ininterrompuda des de fa gairebé 300 anys. “És la nostra joia, la nostra joia de la corona”, explicava fa uns mesos el sotsdirector del local, Luis Javier Sánchez, que hi ha treballat durant 45 anys. “Mai l’apaguem”, diu. “Necessita estar calent tota la nit per poder rostir al matí. Per això no l’apaguem mai”. En el cas de Catalunya, el restaurant més antic amb certificat del Guiness World Records és Can Culleretes, al barri Gòric de Barcelona, que data del 1786.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 08, 2023 | 16:55
    Pere Llimonera i Citronell gener 08, 2023 | 16:55
    Mira, i la bandera espanyola encara no existia tu!
  2. Icona del comentari de: Gonzalu a gener 08, 2023 | 19:48
    Gonzalu gener 08, 2023 | 19:48
    Troles espanoles rabiando en...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa