La nova edició de la Guia Michelin 2025 ha passat discretament per Catalunya, on nou nous establiments han aconseguit la seva primera estrella, ampliant modestament el panorama gastronòmic del país. Tot i aquesta tímida expansió, Catalunya es manté com un referent amb noms consolidats al més alt nivell.
Els nous monoestrellats de Catalunya
Aquesta edició reconeix establiments d’arreu del territori català, destacant per la seva creativitat i compromís amb el producte local. A continuació, els nou restaurants que debuten amb una estrella:
- Citrus del Tancat (Alcanar).
- Casanova (Sant Martí Sarroca).
- Divinum (Girona).
- Esperit Roca (Sant Julià de Ramis).
- Voramar (Portbou).
A la ciutat de Barcelona, quatre nous establiments se sumen al firmament Michelin:
- Fishology.
- Mae.
- Prodigi.
- Teatro Kitchen & Bar

Els triestrellats es mantenen ferms
El selecte grup de restaurants amb tres estrelles Michelin a Catalunya es manté intacte, reafirmant la seva excel·lència:
- ABaC (Barcelona).
- Cocina Hermanos Torres (Barcelona).
- Disfrutar (Barcelona).
- Lasarte (Barcelona).
- El Celler de Can Roca (Girona), un clàssic que continua sent un referent mundial.
Els restaurants biestrellats, sense canvis
Aquesta edició no ha introduït novetats entre els restaurants amb dues estrelles a Catalunya, que conserven les seves distincions.
asa
La cara més amarga se l’ha emportat el Moments, la proposta gastronòmica de Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, a l’Hotel Mandarín Oriental, que ha perdut una de les dues estrelles que tenia. El Xerta, també de la ciutat comtal, ha perdut l’única distinció que ostentava.
Catalunya també ha sumat nous restaurants amb una estrella verda -la que en certifica la sostenibilitat. Es tracta del Bistrot 1965, de Castelló d’Empúries; Espacio Amunt, a Ulldecona; la Boscana de Bellvís, i el Restaurant 1497 a Vallromanes.

