Vadegust
Malparit: quan la cuina catalana es vesteix de provocació i qualitat

Al carrer de Còrsega 253, en ple Eixample de Barcelona, va obrir les seves portes Malparit, un restaurant que juga amb les paraules i els gustos per oferir una experiència gastronòmica que barreja tradició, irreverència i producte de proximitat. Pertany al grup “No Hay Mañana”, l’impulsor també de locals amb personalitat, i des del seu llançament a finals de 2024, ha causat furor pel seu concepte valent i pel compromís amb la qualitat.

El local ocupa una posició estratègica i ben visible, que combina dos ambients: una barra informal on el ritme és viu, ideal per fer un vermut, tastar alguna tapa i socialitzar sense presses; i un menjador més tranquil, amb una claraboia que inunda de llum natural, cuines obertes i una atmosfera cuidada.

El disseny juga clarament amb l’humor i la provocació (“Menjars de PUTA mare”, frases a les parets, actitud gamberra) però sense perdre de vista el bon gust i la funcionalitat. Això fa que l’espai sigui memorable no només per la carta, sinó també per la seva identitat visual i la manera com empeny als clients a relaxar-se i gaudir.

Steak tartar del restaurant Malparit | Malparit

Cuina: entre clàssics reinterpretats i plats de fort impacte

La cuina de Malparit és una convidada al joc: no oblidar mai les arrels catalanes, però no té por de donar-li voltes, posar-hi tècnica contemporània, jugar amb el foc, amb la brasa, amb elements sorprenents.

A la barra, la proposta convida molt al picoteig: gildas triple d’anxova, torreznos (crosta cruixent i sabor potent), croquetes de pollastre o de txangurro, entre d’altres. Productes frescos, marisc, i tot això amb referències a la barraca, al vermut, al moment informal.

Al menjador, les coses es tornen més elaborades. Plats que porten cuina de xup-xup (“de sempre”) com el bacallà a la llauna, cap i pota, mandonguilles amb sèpia, però també peces més vistoses com la ventresca de tonyina Bluefin amb foie, filets de vedella premium i talls a la brasa, etc.

Una peça que destaca: el moll de l’os de vaca vella amb tàrtar de tonyina Bluefin, que combina textures i sabors forts. També les braves “No Hay Mañana”, reinterpretades, que funcionen com un clàssic però amb l’empremta de la casa.

Malparit juga amb això: productes de temporada, peixos de llotja, verdures fresques, carns seleccionades i vins de petits cellers, amb grans opcions a copes. Tot això es nota i ho demostren amb l’art que tenen en combinar les textures i sabors.

Bodega, beure i detalls de servei

La carta de vins és extensa: unes 150 referències nacionals i internacionals, moltes d’elles de petits productors, cellers naturals i alguna proposta de vi per copes (unes 15 opcions) perquè qui no vulgui obrir una ampolla o prefereixi provar diferents vins, tingui opcions.

Pel que fa al servei, l’experiència és de cordialitat i cura, amb un tracte molt proper. No és un lloc massa formal, però sí exigent amb la qualitat del que surt de cuina i amb la presentació. L’ambient (tant a la barra com al menjador) convida a quedar-s’hi, passar temps.

Menjador del restaurant Malparit | Malparit

Impacte cultural, plaça en la ciutat i experiència global

Malparit no només és un restaurant: és també una declaració de com la gastronomia de Barcelona segueix reinventant-se, prenent les arrels però sense por de mirar cap endavant. Amb noms com No Hay Mañana ” i estratègies creatives –des del nom mateix de local fins a la decoració, l’humor, les frases a les parets i l’ambient -, s’ha convertit ràpidament en una de les opcions més comentades de l’Eixample.

Un fet curiós però indicatiu del seu ressò: artistes com Rosalía l’han visitat i elogiat públicament, i això ajuda a donar-li visibilitat, però l’èxit no és només de màrqueting: els plats, la cuina i l’execució mantenen un nivell que justifica les expectatives.

Malparit és, en definitiva, una de les adreces que val la pena tenir present a Barcelona. Si busques un lloc on menjar bé, de forma una mica desafiadora, però molt satisfactòria, on et trobis plats amb sabor, amb identitat, amb matisos entre tradició i modernitat, aquest és el teu lloc.

No és per a tothom: aquells que prefereixen menús ultra lleugers, o silencis absoluts, o preus mínims, potser no acabaran de trobar-hi tot el que busquen. Però si estàs disposat/a a deixar-te portar pel gust, per la gresca i pel producte, Malparit pot oferir-te una vetllada memorable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa