Ca la Nuri Terra forma part d’un selecte grup de restaurants de la ciutat de Barcelona que poden lluir amb orgull després de tres dècades de vida oberts de manera ininterrompuda, que encara estant situats al mateix indret on van obrir, que pertanyen a la mateixa propietat i són molt estimats pels seus clients. Situat al número 377 del carrer Consell de Cent, ara peatonal, al barri de la dreta de l’eixample, Ca la Nuri Terra és un restaurant de cuina de mercat, de marcat caràcter mediterrani i fent especial èmfasi en el producte fresc de temporada. De la seva carta en destaquen els arrossos, que són la seva especialitat. A banda d’un grapat d’arrossos de tota mena fixes a la carta, elaborats amb ingredients tant de terra endins com del mar, sempre n’hi ha d’estacionals, elaborats amb ingredients frescos de temporada.

En la meva visita, l’arròs que regnava a la carta de suggeriments -i al qual no em vaig poder resistir de demanar- era l’arròs melós de rovellons i botifarra de perol. Per fer temps mentre arribada l’arròs, van anar desfilant per la taula una selecció de les seves tapes i entrants. En primer lloc, uns daus de salmó amb formatge fresc i mel de tòfona, una combinació molt ben aconseguida on hi destaca la gran qualitat del salmó. Tot seguit, una combinació d’anxova del cantàbric 000 i un seitó en vinagre, unes croquetes d’espinacs servides al punt perfecte -cruixents per fora i cremoses per dins- unes originals “zamburiñas” gratinades amb all i oli d’alfàbrega, i uns deliciosos sonsos amb una textura cruixent i gens oliosa. Per acabar la selecció dels entrants, em van portar unes extraordinàries gambes vermelles a l’allet, molt ben cuinades, amb un punt picant molt ben treballat, que va provocar que tot sucant a l’oli que les acompanyava s’acabés el pa de coca amb tomàquet.

Gambetes de Ca La Nuri

Els arrossos a Ca la Nuri Terra es poden demanar de manera individual i els serveixen a taula amb la mateixa paella amb que s’han cuinat. L’arròs melós de rovellons i botifarra del perol va arribar a taula precedit de les aromes que desprenia. El seu aspecte feia salivar només de veure’l. El gra d’arròs estava al punt perfecte de cocció i la textura melosa molt ben aconseguida. Els rovellons de tipus botó i la botifarra de perol també estaven en el seu punt òptim de cocció, resultant tot plegat un conjunt plaent, saborós i llaminer. Un arròs de temporada per gaudir-lo. Cal dir que tots els arrossos que vaig tenir l’oportunitat de veure que anaven portant a les altres taules tenien un aspecte que convidava a demanar-los.

Arribat al moment de les postres, un cambrer s’apropa a la taula amb una safata on hi ha una mostra de cadascun dels que ofereixen, amb opcions clàssiques -com els pastissos de poma o de llimona, l’espuma de crema catalana o un babà al rom- i d’altres més innovadores, entre elles la que vaig triar i que va anar perfecte per tancar l’àpat, una gelatina de gin tonic acompanyada d’un gelat també de gin tònic.

La carta de vins és variada amb una preseència significativa de vins catalans. Un restaurant molt recomanable amb una molt bona relació qualitat-preu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa