Un wrap pot transformar-se en una creació gurmet quan el formatge és el protagonista i s’acompanya d’ingredients que en realcen la personalitat. En aquest cas, es tria una fina “tortilla” de blat integral que aporta un punt lleugerament torrat i més complex. Com a base, s’unta amb una crema elaborada a partir de formatge de cabra fresc batut amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra i un toc de farigola fresca, que li dona aroma i suavitat.
A continuació, es disposen unes fulles de ruca tendra i brots d’alfals, que aporten amargor i frescor. El nucli central recau en el formatge Put, una pasta tova de pell florida blanca elaborada amb llet crua de vaca per la formatgeria Le Bolut de la població de Galliners al Pla de l’Estany. Cal tallar-lo en làmines generoses. Aquest formatge, de textura untuosa i sabor subtilment fúngic, es combina amb làmines fines de pera conference lleugerament marinada amb suc de llimona i un pessic de pebre negre, aportant dolçor i equilibri.

Per completar la composició, s’afegeixen unes nous torrades trencades a trossets petits i un fil de mel de romaní, que intensifiquen la complexitat de sabors i donen al conjunt un contrast cruixent i delicadament dolç. Tot seguit, el wrap es cargola amb cura i es daura breument en una planxa ben calenta, de manera que l’exterior queda lleugerament cruixent i l’interior es fon subtilment.
El resultat és un mos gurmet, on la cremositat del formatge es combina amb la frescor de la fruita, el punt vegetal dels brots i l’aroma persistent de la mel i les nous. Servit tallat en dues meitats, acompanyat d’un petit bol amb reducció de balsàmic, es converteix en un plat informal però amb ànima, perfecte per sorprendre en un aperitiu o en un sopar lleuger.