L’arròs bullit amb lluç és una mena d’arròs blanc, que resulta excel·lent si es fa amb lluç fresc. Es pot considerar com una sopa, ja que se sol menjar amb cullera. Es feia i es fa en diversos indrets de la costa, entre ells, Palamós. És parent -però més complet- del peix bullit dels pescadors de Cadaqués. També se’n diu arròs de malalt, per les seves qualitats tonificants per a l’estómac.

Arròs bullit amb lluç
Ingredients
- 4 rodanxes de lluç
- 1 ceba
- 1 tomàquet de penjar
- 1 gra d’all
- 1 branca de julivert
- Arròs (uns 100 g per persona, o una tasseta)
- Oli
- Sal
Elaboració
Poseu una olla al foc amb talls de lluç i cobriu-los amb aigua; afegiu-hi l’arròs, el tomàquet, el julivert, els alls i la ceba tallats a trossos petits, i un polsim de sal. Amaniu-ho amb un raig d’oli.
Deixeu-ho bullir a foc viu durant 20 minuts. Ha de quedar com un arròs blanc amb una mica de líquid, que es pot menjar amb cullera.
Notes
Un “arròs de malalt”, molt apte quan tenim l’estómac saturat o cansat. L’oli s’hi pot posar, en cru, al final. També pot incloure patata, llorer, pastanaga, farigola. Si el lluç és fresc, el resultat és excel·lent.