Barcelona és una ciutat oberta al món. Ho ha estat sempre: portuària, cosmopolita i diversa. I això també es nota -i molt- a la taula. En les darreres dècades, xefs, pastissers i altres professionals de la gastronomia d’arreu del món han trobat a la capital catalana un escenari ideal per fer realitat els seus somnis gastronòmics. Han portat les seves arrels, tècniques i tradicions, i les han sabut combinar amb el producte local i l’esperit innovador que respira la ciutat.
Tots ells comparteixen la virtut d’haver sabut llegir la ciutat. No han vingut només a cuinar el que ja coneixien, sinó a dialogar amb la cultura local, a reinterpretar-la, a enriquir-la. I Barcelona, fidel al seu esperit mestís, no només els ha obert els braços, sinó també l’estómac. Perquè, al cap i a la fi, la millor cuina no entén de fronteres. Entén de talent, d’ànima i de ganes de fer feliç la gent. I això, a Barcelona, es cuina cada dia.
Des de l’any 1983 brilla amb llum pròpia al número 110 del carrer Urgell, fent xamfrà amb el carrer Consell de Cent, al barri de l’antiga esquerra de l’Eixample, una de les pastisseries més reconegudes de la ciutat de Barcelona, la pastisseria Ochiai. Darrere d’aquesta pastisseria, un dels noms propis de l’ofici, Takashi Ochiai, un mestre pastisser d’origen japonès que, després d’un periple per diversos països europeus, va trobar en la ciutat de Barcelona el seu destí definitiu. L’any 2014 va ser reconegut com a Millor Mestre Pastisser.

L’assortiment que aquesta pastisseria ofereix als seus clients és un referent de la fusió entre la pastisseria japonesa i la tradició dolça europea. Són especialment celebrats els seus dorayakis, els mochis artesans i les versions japoneses de pastissos clàssics com el cheesecake de te verd o els croissants de matcha.
La pastisseria Ochiai és un lloc de culte tant per als amants de la pastisseria japonesa com per als paladars curiosos que busquen noves experiències dolces a la ciutat. El seu horari d’atenció al públic és de dimarts a divendres de 8:30 a 14:30 i de 16:30 a 20.30, els dissabtes de 8:30 a 15:00 i de 16.30 a 20.30 i els diumenges i festius de 8:30 a 15:00.