Obrir un punt de venda a la ciutat de Barcelona pot ser una bona estratègia per acostar un producte elaborat al món rural als consumidors urbans. D’aquesta manera, es fan créixer les vendes a banda de tenir un punt d’informació privilegiat pel consumidor. Barcelona compta amb un bon grapat d’establiments que s’han creat amb aquests objectius.
Això és el que devia pensar David Roses Izquierdo quan gairebé a la vigília del dia de Nadal del 2017 va inaugurar Olis 1921, una botiga especialitzada en la venda de l’oli d’oliva extra verge, produït amb la varietat arbequina, tant de producció integrada com de producció ecològica per les cooperatives de Bellaguarda, una societat de 60 productors hereva de la tradició olivera de tres generacions de pagesos profundament arrelats a la terra, situada a la comarca de les Garrigues, a les terres de Lleida; també per la cooperativa d’El Soleràs, situada alhora a les Garrigues amb més cent anys d’història; i de la també centenària cooperativa de La Palma d’Ebre, aquesta ubicada a la comarca tarragonina de la Ribera d’Ebre, amb 102 socis.

Aquest temple de l’oli d’oliva extra verge d’arbequina està situat al número 126 del carrer Entença, al xamfrà amb el carrer València, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample de Barcelona. Acostar-se fins aquest establiment és molt més que anar a comprar un oli de la millor qualitat, és viure en directe una classe magistral sobre aquest producte tan preuat i conegut com “or líquid”. A més de tastar els diferents olis, es poden resoldre tots els dubtes, preguntes i inquietuds que es puguin tenir. Estan molt al dia de la situació de l’oli tant als camps com als mercats.
En aquest establiment també preparen lots de regal i cistelles de Nadal que permeten regalar a clients, proveïdors, col·laboradors, familiars i amics aquesta joia gastronòmica.
El seu horari d’atenció al públic és de dimarts a divendres de 09:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30. Els dissabte de 09:30 a 14:30. Diumenge i dilluns està tancat.

