Al cor del barri de Sarrià, concretament al número 57 del carrer Major de Sarrià, hi està ubicada la Pastisseria Foix, un establiment que és molt més que una de les botigues centenàries de Barcelona: és un tros viu de la memòria barcelonina. Fundada el 1886 pel pare del poeta J. V. Foix, aquesta pastisseria s’ha mantingut fidel a l’essència del comerç de proximitat, combinant tradició, qualitat artesanal i una sensibilitat estètica que la converteix en un espai de culte per a gurmets i romàntics del dolç.

Amb més de 130 anys d’història, l’espai conserva l’encant dels comerços d’abans: aparadors de roure, vitrines de fusta corbada, sostres alts i un ambient on el temps sembla suspendre’s entre aromes de xocolata i clàssics de pastisseria catalana. Allà on es venien tortells de reis i panellets, també s’hi recitava poesia i es compartien tertúlies amb noms com Dalí o García Lorca.

Un gelat de la pastisseria Foix de Sarrià | Instagram @foixdesarria

Entre les especialitats icòniques destaca la Petxina de Sarrià, una creació pròpia de la casa amb forma de petxina de Sant Jaume, elaborada amb ametlla i coberta de xocolata negra, a més de tots els pastissos clàssics com massinis, sachers, brescianes, cassoletes de bosc amb crema d’englantina i fins i tot un pastís dedicat a Montserrat Caballé, amb crema de gessamí i marron glacé. La creativitat conviu amb el respecte per la tradició, i cada elaboració sembla tenir una història per explicar.

Amb una gamma de gelats artesanals sorprenent -des de figues coll de dama fins a crema cremada o tiramisú- i una clientela fidel que creix amb el pas de les generacions, la Pastisseria Foix és avui un símbol viu de la dolça Barcelona, una joia del barri de Sarrià que continua escrivint versos en forma de pastís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa