En una ciutat com Barcelona, on la velocitat marca el ritme i les grans cadenes de supermercats han uniformitzat els sabors, trobar fruites i verdures que realment tinguin gust de terra s’ha convertit en una petita odissea. Les parades de barri cada cop són més escasses, els productes de temporada es confonen entre ofertes constants i sovint el consumidor urbà perd el contacte amb l’origen del què menja.
Enmig d’aquest panorama de presses i globalització alimentària, neixen iniciatives que reivindiquen una manera de consumir més conscient, més propera i més autèntica.

Al número 29 del carrer Joaquim Costa, al cor del Raval, s’hi troba Bubub, una petita botiga que desafia el ritme frenètic de la ciutat i reivindica el valor del producte fresc, proper i autèntic. Bubub és molt més que una botiga de fruites i verdures, és un projecte que vol reconnectar el camp amb la ciutat, recuperar la confiança entre pagès i consumidor i donar sentit a la paraula “proximitat”.
A Bubub, les fruites i verdures no arriben de magatzems impersonals ni travessen fronteres, arriben directament del Parc Agrari del Baix Llobregat, on els responsables del projecte -pagesos i comerciants a parts iguals- cultiven o col·laboren amb petits productors locals. Aquesta connexió directa amb la terra es tradueix en productes de temporada, frescos i saborosos, amb aquell punt d’imperfecció natural que els fa més reals que qualsevol fruita de supermercat.
L’espai, acollidor i senzill, desprèn una estètica honesta: caixes de fusta, llum càlida i olors de terra humida. Cada cistell explica una història de collita i esforç. A més de fruites i hortalisses, hi trobem herbes fresques, ous, llegums i altres productes que comparteixen la mateixa filosofia, qualitat, origen i respecte pel cicle natural.

Bubub vol ser molt més que un comerç, vol ser una actitud. Volen fomentar una manera de consumir que aposta pel que és local i sostenible, pel contacte directe amb qui cultiva allò que mengem i per un model de barri més humà. En aquesta petita botiga del Raval recorden que el futur passa per tornar a mirar la terra, per escoltar-la i per menjar el que ens dona, quan ens ho dona.
El seu horari d’atenció al públic és de dilluns a dissabte de les 9:30 a les 14:30 i de les 17:00 a les 20:30.

