En una ciutat tan rica en tradició xocolatera com Barcelona, encara hi podem trobar espais que preserven l’ofici amb la mateixa dedicació que fa més d’un segle. Un d’aquests temples del sabor és Bombons Blasi, una xocolateria artesana amb més de 140 anys d’història -es va fundar l’any 1877-  i gestionada avui per la quarta generació de la família Cordomí. L’establiment, situat al número 26 del carrer Alfons XII, al barri de Sant Gervasi-Galvany, és molt més que una botiga, és un obrador viu on el temps sembla aturar-se i on cada peça de xocolata és el resultat d’un llegat que ha passat de generació a generació.

El secret de Bombons Blasi es troba en la fidelitat a la tradició i en el respecte per la matèria primera. Els seus mestres xocolaters continuen treballant de forma manual, seleccionant cacaus d’alta qualitat i aplicant mètodes clàssics d’elaboració que garanteixen textura, aroma i elegància. Aquest compromís es percep en cadascun dels seus elaborats, des dels bombons farcits més clàssics fins a les creacions contemporànies que juguen amb nous perfils gustatius, pralinés delicats, fruits secs caramel·litzats o matisos subtils de licors i espècies.

Alguns dels productes de la botiga Bombons Blasi | Instagram @bombons_blasi

Un dels trets més distintius de la casa és la cura en l’atenció a la diversitat alimentària. Bombons Blasi ofereix col·leccions sense gluten, sense lactosa, sense sucre afegit o veganes, pensades per a un públic cada vegada més conscient i exigent, sense renunciar a l’excel·lència sensorial. A això s’afegeixen les seves elaboracions de temporada -Nadal, Sant Jordi, Pasqua o Sant Joan- que són autèntiques peces d’art dolç amb un alt valor emocional.

Visitar Bombons Blasi és també fer un viatge per la història de la xocolateria catalana. L’espai conserva eines i maquinària antiga, fotografies i elements patrimonials que expliquen la vida d’un ofici que en aquest establiment encara continua ben viu. Un luxe discret, hereu d’una Barcelona artesanal i autèntica, que ha sabut mantenir la seva essència en plena era de la producció industrial.

En un temps on es busca cada cop més l’excel·lència i la identitat, Bombons Blasi es confirma com una referència imprescindible per als amants de la xocolata i com un símbol de la ciutat. Un record de què la qualitat, quan és sincera i perseverant, mai passa de moda. Un espai que farà les delícies dels més llaminers.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de les 10:00 a les 18:00. Els dissabtes i diumenges tenen tancat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa