Vadegust
Xerigots, formatges irresistibles per a tothom

Tot i que el consum de formatges al nostre país no és molt elevat (cap a 17kg/habitant per any, en comparació amb Grècia, 27,4kg/habitant, o França, 23,6kg/any), el formatge cada cop està agafant més protagonisme en els restaurants i bars de Catalunya i hi ha més interès per part dels consumidors.

Des de Xerigots treballen colze a colze amb l’hostaleria per incloure el formatge a les cartes i a les elaboracions gastronòmiques de restaurants d’arreu de Catalunya i, actualment, proveeixen formatge a més de 400 establiments del país. Part d’aquest èxit rau en el fet que han sabut acompanyar als restauradors amb un assessorament personalitzat per trobar els productes que millor encaixen per a cada tipus de restaurant.

Taula de formatges de Xerigots | Cedida

A més, a Xerigots seleccionen només formatges artesanals provinents de diferents punts del món i els afinen a les seves instal·lacions per a poder-los servir al punt òptim de consum. També ofereixen diferents productes i envasos amb l’objectiu de facilitar el consum de formatge al restaurant, amb major rendibilitat i millorant la durabilitat sense perdre la qualitat del producte. I, alhora, treballen amb empreses de càterings oferint bufets amb formatges per a esdeveniments, congressos, etc.

Per tal de difondre més les qualitats del bon formatge, des de Xerigots s’ha fet una aposta per apropar aquest producte al consumidor. A través de les xarxes socials i de la seva botiga on-line proposen seleccions de formatge que serveixen a domicili, amb informació i receptes dels productes, així com propostes de maridatge. Ara, una de les seleccions especials que ha tret Xerigots aquest estiu és la Caixa Picnic, una caixa ideal per a consumir aquest estiu, per gaudir-la durant les vacances, a la platja o a la muntanya.

A més, a l’Obrador de Xerigots s’organitzen visites i tastos per tal de promoure i donar a conèixer la cultura del formatge, els seus protagonistes i la relació que vi i formatge tenen i poden tenir. Es tracta d’unes activitats que tenen molt d’èxit i que acostumen a omplir l’aforament molt ràpidament.

Caixa Picnic de Xerigots | Cedida

El formatge, gran aliat del vi

De fet, en estar situats al Penedès, amb una forta activitat enoturística, Xerigots també proveeix de formatge als principals cellers del Penedès -i d’altres regions vinícoles catalanes-. D’aquesta manera, aquests establiments ofereixen més varietat en les seves visites, oferint també maridatges dels seus vins amb formatge, i facilitant opcions gastronòmiques als seus wine bars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa