Vadegust
Els cinc productes imprescindibles per a un aperitiu perfecte

El vermut és molt més que una beguda: és el preludi d’un ritual que desperta tots els sentits. L’aperitiu és aquesta pausa tan mediterrània que uneix amics, família i bones converses. Una celebració de la senzillesa i del plaer per les petites coses. I com tot bon ritual, té els seus imprescindibles. Des de Vadegust us proposem cinc productes que no poden faltar en una taula d’aperitiu: autèntics, de proximitat i amb història.

1. Anxoves de Roses amb coca de vidre i tomàquet

Les Anxoves de Roses són un tresor de la Costa Brava. Elaborades artesanalment amb un procés de salaó tradicional, mantenen intacta la seva essència marina. “Tot i que s’assemblen molt a les de l’Escala, aquí les dessalem més i queden més meloses”, explica, a Vadegust, Xavier Martínez, propietari de Conserves Bahía, l’empresa que les produeix des del 1960. El secret és el mateix mar -el Mediterrani- i una tècnica que combina paciència, sal i ofici. Amb el segell Girona Excel·lent, i formats que van del pot de vidre a la llauna, són un bàsic que marida a la perfecció amb una coca de vidre cruixent i un bon tomàquet madur.

Anxoves de Roses | Facebook Anxoves de Roses – Peixos Marpla

2. Salmó marinat a daus de Carpier

Carpier fumats és sinònim d’excel·lència. Els seus daus de salmó marinat, tallats a mà i aromatitzats amb cardamom verd i pinyons, són una experiència gastronòmica que transforma un clàssic en una delicadesa contemporània. Aquesta casa del Maresme combina tradició i innovació, com demostra el seu reconegut salmó fumat en fred amb pinya i pinyonera. Cada mos és un homenatge a la matèria primera i al saber fer artesanal.

3. Patates Torres amb salsa Espinaler

Cap aperitiu està complet sense un toc cruixent. Les Patates Torres, fines i daurades, són el company perfecte per a la salsa Espinaler, la icònica ampolla maresmenca que anima els vermuts d’arreu del territori. Aquesta salsa, elaborada amb una recepta secreta, és un símbol de la casa Espinaler, que ja fa més de 125 anys que perfecciona l’art de l’aperitiu. El seu sabor únic -lleugerament picant i amb notes d’espècies- eleva qualsevol combinació i desperta la set de vermut.

4. Taquets de formatge La Lluna

Des de Canovelles, la formatgeria La Cleda ens ofereix La Lluna, un formatge d’ovella de llet crua procedent del seu propi ramat. És un formatge de quallada enzimàtica, pasta semicuita i pell rentada, de maduració llarga i sabor profund. Aquest producte, reconegut en diverses edicions de concursos nacionals i internacionals com el World Cheese Awards, destaca per la seva textura cremosa i aroma subtil, ideal per combinar amb fruits secs o una confitura suau durant l’aperitiu.

Formatge La Lluna | Instagram @formatgerialacleda

5. Olives arbequines ben marinades

Les reines indiscutibles de qualsevol aperitiu són les olives, i les arbequines en són les més estimades. Originàries d’Arbeca, a les Garrigues, aquestes petites joies ovalades són sucoses, equilibrades i amb un punt amarg que les fa irresistibles. Es poden trobar marinades amb herbes, all o taronja, però el seu encant natural rau en la senzillesa: un glop de vermut, una arbequina, i tot sembla al seu lloc.

Aquests cinc productes -les anxoves de Roses, el salmó de Carpier, les patates amb salsa Espinaler, el formatge La Lluna i les olives arbequines- formen una simfonia de sabors que defineix l’essència de l’aperitiu català. Un moment per desconnectar, brindar i gaudir del que realment importa: la bona companyia i el gust per la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa