Vadegust
Aperitius de somni: pebrots de Padrón confitats amb crema de formatge fresc

En aquesta proposta, els pebrots de Padrón s’allunyen de la fregida habitual per mostrar el seu vessant més delicat i aromàtic. Rentats i eixugats, es disposen sencers en una cassola ampla i baixa i es cobreixen just fins a la meitat amb oli d’oliva verge extra. Es confiten a foc molt suau, sense presses, fins que la pell quedi brillant i la polpa extraordinàriament tendra, impregnada d’un gust vegetal dolç i profund. Un cop cuits, es retiren amb cura i es deixen escórrer lleugerament.

A part, es treballa una crema de formatge fresc de llet de cabra amb una mica de iogurt natural, ratlladura fina de llimona i un polsim de pebre blanc, buscant una textura untuosa però lleugera, capaç d’acompanyar sense imposar-se. Aquesta crema es reserva en fred perquè mantingui el seu punt de frescor.

Pebrots del Padrón per preparar l’aperitiu | Viquipèdia

Per al muntatge, els pebrots confitats es disposen ordenadament sobre una safata o plat allargat. Al costat de cadascun, o bé a l’interior mitjançant una petita obertura, s’hi afegeix una quenelle o un cordó fi de crema de formatge. El conjunt s’acaba amb petits talls d’anxova fumada, col·locats amb mesura, que aporten intensitat salina i una nota lleugerament torrefacta.

Abans de servir, es completa l’aperitiu amb unes gotes d’oli del mateix confitat, unes fulles de farigola fresca i unes escates de sal. El resultat és un aperitiu elegant i equilibrat, on els pebrots de Padrón, dolços i suaus, dialoguen amb l’acidesa làctica del formatge i la profunditat umami de l’anxova, pensat per ser degustat d’un sol mos, amb calma i atenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa