Vadegust
Aperitius de somni: Nius de patata amb bacallà i allioli de mel

Un bon aperitiu per celebrar la Setmana Santa són aquests nius de patata amb bacallà i allioli de mel, una combinació que fusiona textures cruixents, el gust suau del bacallà i la dolçor subtil de la mel, tot en un format delicat i sofisticat.

Per elaborar aquesta recepta, es comença preparant la base: els nius de patata. Es ratllen dues patates mitjanes i es premsen dins d’un drap net per eliminar l’excés d’aigua. A continuació, es barregen amb un ou, una cullerada de farina, sal i pebre. Aquesta barreja es distribueix en motlles petits, com els de magdalenes o flameres, modelant els nius amb espai al centre per al farcit. Es couen al forn a 200 °C durant uns vint minuts, fins que agafin un to daurat i una textura cruixent. Un cop cuits, es deixen refredar lleugerament.

Nius de patata amb bacallà | Freepik
Nius de patata amb bacallà | Freepik

Mentrestant, es prepara el farcit. En una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra, es daura un gra d’all picat i s’hi afegeix el bacallà esqueixat, prèviament dessalat. Es cuina durant uns minuts, fins que el peix s’esmicoli i deixi anar la seva aroma característica. Un toc de julivert fresc picat aporta frescor i color al conjunt.

Per arrodonir el plat, es munta un allioli suau amb mel. Es tritura un rovell d’ou amb un gra d’all, una culleradeta de mel i una mica de sal, incorporant a poc a poc 125 ml d’oli suau fins a aconseguir una textura emulsionada i cremosa. Unes gotes de suc de llimona hi afegeixen un contrapunt cítric que equilibra la dolçor.

Amb tots els elements a punt, es munten els nius. Es farceixen amb una cullerada de bacallà i es corona cada un amb una petita dosi d’allioli de mel. Per acabar, es poden decorar amb una fulla de julivert fresc o un toc de ratlladura de llimona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa