Vadegust
Aperitius de somni: cullereta de tomàquet, préssec i anxova

Quan l’estiu arriba al seu tram final i la natura ofereix encara la dolçor de la fruita madura al costat de l’abundància d’hortalisses, apareix l’oportunitat de crear aperitius que reflecteixin aquesta transició subtil cap a la tardor. Aquestes culleretes de tomàquet, préssec i anxova són un exemple perfecte de com la senzillesa i l’harmonia de sabors poden convertir-se en una experiència gastronòmica sorprenent.

Anxoves | Europa Press
Anxoves | Europa Press

Per a la seva elaboració, es comença escaldant uns petits tomàquets cirerol, als quals es retira la pell amb cura per aconseguir una textura més delicada i elegant. Un cop pelats, es parteixen per la meitat i es deixen coure breument en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, només el temps necessari perquè concentrin la seva dolçor natural i guanyin densitat sense perdre frescor. Paral·lelament, es prepara el contrapunt afruitat: un préssec madur, però encara ferm, que es pela i es talla en petits daus regulars. Unes gotes de suc de llimona eviten que s’oxidin i en ressalten el caràcter viu i refrescant.

Per muntar el plat es disposa a sobre d’una cullereta de degustació una base de tomàquet confitat. Al damunt, es col·loca un dau de préssec i un filet d’anxova de la millor qualitat possible.

Per rematar el conjunt, unes petites fulles d’alfàbrega fresca o farigola  que aportaran aroma i frescor, i unes gotes d’oli d’oliva verge extra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa