Vadegust
Aperitius de somni: cassoleta de moniato, botifarra negra i mel de romaní

Aquest aperitiu de tardor combina la dolçor terrosa del moniato amb la intensitat especiada de la botifarra negra i un toc final de mel que equilibra i arrodoneix el conjunt. És una mossegada petita, però plena de matisos, perfecta per servir en cassoletes individuals o sobre una torrada cruixent.

El moniato és un dels grans tresors de la tardor, dolç, versàtil i carregat de personalitat. El seu sabor suau i melós, amb notes de fruita seca i terra humida, el converteix en un ingredient capaç de brillar tant en plats salats com dolços. Rostit, es torna caramel·litzat i profund, en puré, aporta cremositat i calidesa i fregit o al forn, ofereix una textura cruixent irresistible. A més, és ric en fibra, betacarotè i vitamines, un autèntic regal de la natura que aporta color i confort als plats quan arriba el fred. Cuinar amb moniato és, en definitiva, posar al plat l’essència més amable de la tardor.

Per començar, es rosteixen els moniatos sencers amb pell al forn, a 200 °C durant uns 40 minuts, fins que quedin ben tous i caramel·litzats per dins. Un cop cuits, es pelen i s’aixafen amb una forquilla fins a obtenir un puré fi. S’hi afegeix un raig d’oli d’oliva verge extra, una punta de sal marina, pebre negre acabat de moldre i un toc de nou moscada.

Mentrestant, en una paella, es desfà la botifarra negra sense pell i es cou a foc suau fins que quedi lleugerament torrada i cruixent per les vores. Es pot afegir una mica de ceba tendra picada per donar-li un punt de frescor i suavitat.

Per muntar l’aperitiu, es col·loca una cullerada de puré de moniato al fons de cada cassoleta o torrada, s’hi afegeix al damunt una mica de botifarra negra calenta i s’acaba amb unes gotes de mel de romaní i, si es vol, unes fulles petites de farigola fresca o unes escates de sal.

El resultat és una combinació càlida i reconfortant, on el moniato aporta suavitat i color, la botifarra negra dona profunditat i la mel hi posa la nota aromàtica i delicada. Un aperitiu de tardor que sedueix pel contrast de textures i sabors i que, servit calent, convida a repetir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa