T’agraden especialment les pones i sovint et preguntes quines tenen més beneficis per a la salut, si les verdes o les vermelles? D’entrada, hi ha beneficis que tenen en comú tant les pomes verdes com les vermelles, tal i com publica OK Diario. De fet, no importa de quin tipus de poma parlem, si ens referim a elles ho farem sobre una interessant font de fibra, vitamines, minerals i polifenols.
Tot i això, en virtut de quins siguin els nostres objectius o deficiències nutricionals, hauríem de triar les unes o les altres. L’ideal seria menjar diverses pomes a la setmana, alternant entre les vermelles i les verdes. Però si menges moltes fruites i et sents “obligat” a triar entre l’una i l’altra, aquests són alguns dels beneficis de les pomes a partir del color.

Beneficis de la poma vermella
El seu color és un indicador del seu alt contingut en antocianines, un antioxidant que es troba en la seva pela i que li és exclusiu. Conté flavonoides i calci, un mineral que afavoreix la salut òssia i dental. La poma vermella és capaç de regular nombroses funcions orgàniques com les nervioses i les musculars.
Per si això fos poc, retarda l’envelliment de la pell, neteja gradualment els intestins i ajuda a purificar la sang impedint que es formin obstruccions en el sistema circulatori.
Altres beneficis de la poma vermella són els següents:
- El suc de la poma és un remei per a la febre. Si tens temperatura alta, beu un got de suc de poma.
- Actua contra refredats o afeccions respiratòries, complementant l’acció dels medicaments subministrats.
- Calma naturalment a l’individu, contribuint al fet que es relaxi en situacions d’estrès, ansietat o depressió.

Beneficis de la poma verda
La poma verda conté més fibra. Ajuda amb la digestió i assegura la sensació de sacietat així que, si tens gana i falta encara per al pròxim àpat important, et sentiràs més ple menjant una poma verda que una poma vermella.
El seu poder antioxidant és superior, i gràcies a això controla els nivells de sucre i el colesterol sense haver de recórrer als fàrmacs.
Altres beneficis de la poma verda són els següents:
- Protegeix la pell davant amenaces externes com el sol, amb el que disminueix la possibilitat de desenvolupar patologies cutànies.
- El seu ventall de vitamines és molt ampli, sent font de les A, B, C, E. i K. Té més ferro i potassi que la vermella
- En els adults grans, és un aliat contra l’osteoporosi. Enforteix els ossos que estan envellint.
En resum, els beneficis d’aquesta fruita són múltiples. I gairebé tots són compartits per ambdues. No per res s’ha popularitzat aquest refrany que diu “Una poma al dia manté al doctor a la llunyania”. La seva fama és directament proporcional a la seva aportació nutricional.

