Després d’haver-se situat entre les deu millors pizzeries del món segons la guia 50 Top Pizza, Sartoria Panatieri ha obtingut un nou reconeixement, aconseguint el segon lloc en el prestigiós rànquing italià The Best Pizza Award 2024, que distingeix les 100 millors pizzeries del planeta. La cerimònia de lliurament dels premis s’ha celebrat a l’Spazio Antologico de Milà, on Sartoria Panatieri, fundada pels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, també ha rebut el premi a la millor pizza Margherita, segons publica Rac1.
El primer lloc del rànquing ha estat, per quart any consecutiu, per a Franco Pepe, mestre pizzer del reconegut local Pepe in Grani a Caiazzo, Itàlia. Al tercer lloc s’hi ha posicionat Simone Padoan, fundador de I Tigli, a San Bonifacio.

Sartoria Panatieri, fidel a la tradició
Sartoria Panatieri, amb tres locals a Barcelona (Gràcia, Eixample i a l’hotel Mandarin Oriental), manté el seu compromís amb la tradició pizzera amb una elaboració artesanal. Tal com expliquen els seus fundadors, les pizzes es fan amb forn de llenya i massa de farina ecològica local, sotmesa a un procés de fermentació de 72 hores. Els clients poden gaudir d’una carta variada o personalitzar les seves pizzes amb ingredients com anxoves del Cantàbric, stracciatella o pernil brasejat.
Altres pizzeries catalanes destacades
A més de Sartoria Panatieri, dues pizzeries catalanes més han entrat en el rànquing de les 100 millors pizzeries del món. Al número 66 trobem Gasparic, de Girona, dirigida per Eloi Torrent, i al número 89, Il figlio di Emiliano, a Sabadell, amb el pizzaoilo Eric Ayala.

