Amb l’arribada de les altes temperatures, mantenir-se ben hidratat és fonamental, especialment per a les persones majors de 65 anys. A mesura que envellim, el nostre cos conté menys aigua i és més fàcil deshidratar-se, fet que pot agreujar diversos problemes de salut.
Tot i que la millor opció sempre és l’aigua, molts nutricionistes recomanen complementar-ne el consum amb sucs naturals. I no qualsevol suc serveix: han de ser elaborats a casa, amb fruites fresques i sense excés de sucre. A més d’hidratar, aporten vitamines, antioxidants i altres nutrients essencials, tal i com publica OK Diario.
Els cinc sucs més recomanables per a l’estiu
- Suc de llimona: antioxidant i refrescant
Una llimonada natural és una de les millors opcions. Preparada amb llimona recent espremuda, aigua freda i una mica de sucre, aporta vitamina C, potassi i antioxidants que reforcen el sistema immune i ajuden a combatre l’envelliment cel·lular. Afegir-hi unes fulles de menta pot fer-la encara més refrescant. No és recomanable per a persones amb úlceres estomacals.
- Suc de cirera: ideal per millorar el son i protegir el cor
Les cireres tenen efectes antiinflamatoris i són beneficioses per a la circulació i el descans nocturn, dues qüestions especialment rellevants a la vellesa. Aporten vitamines A, C i E, ferro, fibra i àcid fòlic. Per fer-ne suc, només cal triturar les cireres sense pinyol i afegir-hi una mica d’aigua. No cal endolcir-lo, ja que la fruita ja és prou dolça.
- Suc de papaia: un bon inici per als dies calorosos
Aquest suc tropical és perfecte per esmorzar. La papaia conté vitamines A i C, fibra i potassi, i afavoreix la digestió de proteïnes. També ajuda a controlar la hipertensió i el pes. Barreja-la amb una mica de suc de taronja i aigua, i afegeix-hi gel per fer-lo més fresc i agradable.
- Suc de tomàquet: la versió més mediterrània del refresc
El tomàquet conté un 94% d’aigua i aporta vitamines A i C, molt bones per a la pell. Preparar-lo com un gaspatxo lleuger, amb apit, alfàbrega, julivert, oli d’oliva, sal i pebre, pot ser una opció deliciosa i nutritiva per hidratar-se. Una manera molt espanyola i saludable de beure verdures.

- Suc de cogombre: el gran oblidat i el més hidratant
Amb un 96% d’aigua, el cogombre és la fruita més hidratant. Té poques calories i està ple de vitamines A, B i C, així com antioxidants i fibra. Es pot combinar amb una mica de suc de llimona per potenciar el sabor. És perfecte per a les persones que necessiten refrescar-se sense carregar l’estómac.
La clau: naturalesa, senzillesa i frescor
A diferència de la cervesa o dels refrescos industrials, que poden contribuir a la deshidratació, aquests sucs naturals no només refresquen, sinó que també cuiden la salut. Són una manera senzilla i saborosa de gaudir de l’estiu, especialment indicada per a persones grans. La millor recepta? Fruita fresca, aigua i ganes de cuidar-se.