Vadegust
El millor pastís de xocolata del món es fa a Catalunya

El concurs celebrat a “Alacant Gastronòmica” no és un esdeveniment qualsevol. La fira, una de les més importants de l’estat espanyol, ha reunit més de 250 expositors de productes gastronòmics, xefs reconeguts i experts en cuina durant diversos dies d’activitats, com tallers, tasts, exposicions i concursos. Entre ells, el premi al millor pastís de xocolata del món ha estat un dels més destacats.

El jurat encarregat de triar el guanyador no podria ser més prestigiós. Estava format per alguns dels grans referents de la pastisseria i la gastronomia, com el famós Jordi Roca (del Celler de Can Roca), Albert Adrià (germà del reconegut Ferran Adrià i expert en cuina d’avantguarda), i Paco Torreblanca, una de les grans figures de la rebosteria espanyola. El veredicte va ser clar: el pastís de Pachi Larrea, de Castelldefels, va captivar tothom.

La recepta guanyadora

El pastís guanyador, creat especialment per al concurs, és una obra d’art culinària, tal i com publica Rac1. La base és un pa de pessic, recobert amb quatre capes exquisidament combinades. La primera capa és una compota de fruita de la passió i llima, que aporta frescor i un toc àcid molt equilibrat. La segona capa està feta de trufa de xocolata negra i llet, un contrast perfecte de sabor intens i textura suau. La tercera capa és un cremós de vainilla i xocolata blanca, que afegeix dolçor i cremositat al conjunt. Finalment, la quarta capa és una mousse de xocolata negra i vainilla, que completa l’harmonia amb una textura lleugera però plena de sabor.

Segons Larrea, un dels secrets d’aquest pastís és la xocolata utilitzada. Procedeix d’Equador, país d’on és originari el pastisser, i es tracta d’una xocolata “bean to bar”, elaborada de manera artesanal des del gra de cacau fins a la barra, sense cap procés industrial a Europa. Aquesta xocolata, segons Jordi Roca, té un gust “molt especial, suau i ben harmonitzat”, fet que ha estat decisiu per guanyar el concurs.

Un pastís de maduixes de Pachi Larrea | Instagram @pachilarrea

Un treball de dedicació

Pachi Larrea va estar treballant intensament durant tres setmanes per preparar aquest pastís per al concurs. Tot i el prestigi del premi, el pastís encara no està a la venda, però Larrea ha anunciat que espera tenir-lo disponible als seus establiments de Castelldefels el proper cap de setmana. El pastisser té la intenció d’oferir-lo en diferents mides, adaptades per a grups de quatre, vuit o fins a onze persones.

“És un pastís que hem creat amb molt d’afecte i dedicació”, explica Larrea, “i volem que la gent el pugui gaudir a casa o en qualsevol celebració especial”. Tot i això, encara no ha revelat el preu final, ja que està calculant els costos dels ingredients, que inclouen productes de màxima qualitat.

Catalunya, referent de la rebosteria

Aquest reconeixement situa la pastisseria catalana al capdavant del panorama internacional. Tot i que el pastís de Larrea ha estat el protagonista, altres cuiners catalans també han destacat a la fira. La Fira Gastronòmica d’Alacant s’ha consolidat com un punt de trobada per a productors locals, cuiners i amants de la cuina d’arreu del món, i aquest any, la presència catalana ha estat especialment rellevant.

A més, el fet que un pastisser català hagi guanyat aquest premi no és un fet aïllat. La cuina dolça catalana ha anat guanyant terreny en els últims anys, gràcies a figures com Jordi Roca o Christian Escribà, que han sabut combinar tradició i innovació en els seus projectes.

Preparat per triomfar

Amb aquest premi, Pachi Larrea consolida la seva carrera com un dels grans referents de la pastisseria a nivell mundial. El seu compromís amb la qualitat, la innovació i la tradició fan preveure que el seu pastís serà un èxit tant a Catalunya com més enllà de les seves fronteres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa