La festa de la Castanyada, celebrada el 31 d’octubre, porta amb ella la tradició de consumir castanyes i panellets, dolços típics que es troben a gairebé totes les llars i establiments del país. Però si vols tastar els millors panellets de pinyons de Catalunya, has d’anar al barri de Gràcia de Barcelona, on la pastisseria Carrió ha estat premiada per segon any consecutiu amb el Panellet d’Or.
Un premi ben merescut
La pastisseria Carrió, gestionada pels germans Oriol i Anna Carrió, ha revalidat aquest premi gràcies a la seva excel·lència en la preparació de panellets, basant-se en una recepta de massapà familiar que porta més de 40 anys perfeccionant-se. L’Oriol Carrió explica que el secret del seu èxit resideix en dos aspectes clau: la qualitat de la recepta tradicional que han anat modernitzant amb el temps i l’atenció al detall en cada pas del procés, des de l’elaboració del massapà fins a la cocció final. El resultat és un panellet amb un exterior cruixent i un interior suau i melós.

Una proposta eclèctica amb arrels locals
A més d’honrar les tradicions locals, la pastisseria Carrió incorpora influències de la pastisseria francesa, oferint una proposta innovadora basada en l’estacionalitat i l’ús de matèries primeres de la millor qualitat. Aquest enfocament ha consolidat Carrió com un referent a la ciutat i al país.
Una trajectòria plena de reconeixements
El premi als millors panellets de Catalunya no és l’únic que la pastisseria Carrió ha aconseguit. L’establiment ja havia guanyat altres guardons rellevants, com el premi a la millor coca de Sant Joan de crema l’any 2019 i el millor tortell de reis el 2021. També han rebut el segell de la Fava de Cacau, que els reconeix com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya.
Amb aquests èxits, la pastisseria Carrió continua sent un pilar de la tradició dolça catalana, mantenint viu l’esperit de la Castanyada i altres festes populars a través de la seva passió i dedicació.

