Vadegust
L’ingredient viral que ha desbancat l’oli i el tomàquet a les torrades

El tradicional esmorzar de torrades amb oli i tomàquet, símbol de la dieta mediterrània, té competència. Un nou ingredient viral, d’origen francès, està conquerint les xarxes i les cuines d’arreu: la mantega “beurre noisette”, també coneguda com a mantega avellanada o mantega marró. El seu sabor intens i el seu aroma inconfusible han fet que molts la incorporin com a alternativa original i deliciosa per començar el dia.

Què és la “beurre noisette”?

Tal com expliquen des del portal gastronòmic “Lasmilyunatartas”, i tal i com recull OK Diario, el nom significa literalment mantega d’avellana, encara que no conté fruits secs. La denominació prové del color daurat i l’aroma torrat que adquireix després de fondre’s lentament, un procés que transforma la seva textura i sabor, recordant al de les avellanes.

Aquesta mantega es pot fer servir tant en receptes dolces com salades, des de croissants i pastissos fins a plats de pasta, verdures o carn. I ara, també, en esmorzars amb torrades, on aporta una aroma suau i una sensació cremosa que eleva la senzillesa del pa a una experiència gurmet.

Una torrada amb mantega | Pixabay
Una torrada amb mantega | Pixabay

Com preparar-la a casa

La seva elaboració és senzilla, però requereix paciència.

  • Ingredients: 250 g de mantega sense sal i mitja beina de vainilla (opcional).
  • Procediment: fon la mantega a foc molt suau, directament o al bany maria, fins que es separi el sèrum (una escuma blanca). Retira aquesta part amb una cullera.
  • Continua la cocció fins que la mantega adquireixi un color daurat amarronat i desprengui un aroma d’avellana torrada. Cal remenar de tant en tant per evitar que es cremi.
  • Quan tingui el punt perfecte, retira-la del foc i deixa-la refredar. Es pot conservar a la nevera dins d’un pot hermètic o al congelador, dividida en porcions per facilitar-ne l’ús posterior.

Per què està triomfant

La clau de la seva popularitat és la seva versatilitat i sabor únic. A diferència de la mantega tradicional, la beurre noisette té un toc caramel·litzat que combina a la perfecció amb pa torrat, fruites, mel o fins i tot una mica de sal marina. És una alternativa que uneix tradició i sofisticació, i que molts foodies ja qualifiquen com el “nou oli d’oliva” dels esmorzars.

Senzilla d’elaborar, aromàtica i irresistible, la mantega beurre noisette ha arribat per quedar-se. Encara que l’oli i el tomàquet continuaran sent insubstituïbles a moltes llars, aquesta nova tendència demostra que fins i tot l’esmorzar més clàssic pot reinventar-se amb un toc francès i un sabor d’allò més especial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa