Vadegust
L’error que tothom comet en cuinar el pollastre, segons un carnisser

El pollastre és una de les carns més consumides del món: versàtil, econòmica i present en infinitat de receptes. Tot i això, segons un carnisser professional que s’ha fet viral a les xarxes, gairebé tothom comet un error greu en cuinar-lo. L’expert recorda que aquesta carn requereix un tractament molt específic per evitar problemes sanitaris i conservar-ne totes les propietats.

L’error que cal evitar

El carnisser, conegut com El As Carnicero, explica, tal i com recull OK Diario, que rentar el pollastre abans de cuinar-lo és un dels costums més equivocats i perillosos que existeixen. Moltes persones ho fan pensant que així eliminen gèrmens, però és just el contrari. “Quan es renta el pollastre, l’aigua pot esquitxar la pica i altres superfícies de la cuina, escampant bacteris com la Salmonella o el Campylobacter”, adverteix.

En canvi, el calor de la cocció és l’únic mètode efectiu per eliminar qualsevol bacteri. “Cuina el pollastre a més de 65 °C i tot rastre de bacteri desapareixerà”, recalca l’expert.

Un pollastre cru | Pixabay
Un pollastre cru | Pixabay

Consells per manipular-lo correctament

A més de no rentar-lo, cal seguir altres mesures bàsiques:

  • Mantenir-lo sempre refrigerat fins al moment de cuinar-lo.
  • Evitar la contaminació creuada: no utilitzar la mateixa taula o ganivet per tallar pollastre cru i altres aliments.
  • Cuinar-lo fins que la carn deixi de ser rosada i els sucs surtin transparents.
  • Netejar amb desinfectant la pica i les superfícies després de manipular-lo.

Recepta: pollastre a la parmesana al forn

Per posar en pràctica aquests consells, el carnisser proposa una recepta fàcil i saborosa:

Ingredients:

  • 3 pits o 6 cuixes de pollastre
  • 1 tassa de formatge parmesà ratllat
  • ¾ de tassa de pa ratllat
  • 1 all picat
  • Herbes provençals, orenga, alfàbrega fresca
  • Oli d’oliva, sal i pebre

Elaboració:

  1. Barreja l’all picat amb oli d’oliva.
  2. En un bol, combina el pa ratllat amb el formatge i les herbes.
  3. Salpebra el pollastre i passa’l primer per l’oli amb all i després per la barreja seca.
  4. Col·loca’l en una safata i enforna’l a 180 °C durant uns 20 minuts, fins que quedi daurat i cruixent.
  5. Serveix-lo amb una amanida o patates.

Aquest pollastre a la parmesana és una opció deliciosa i segura. No rentar la carn i assegurar una bona cocció són claus per gaudir d’un plat saborós i lliure de riscos. Com diu el carnisser: “La higiene es fa amb foc, no amb aigua”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa