El pollastre és una de les carns més consumides del món: versàtil, econòmica i present en infinitat de receptes. Tot i això, segons un carnisser professional que s’ha fet viral a les xarxes, gairebé tothom comet un error greu en cuinar-lo. L’expert recorda que aquesta carn requereix un tractament molt específic per evitar problemes sanitaris i conservar-ne totes les propietats.
L’error que cal evitar
El carnisser, conegut com El As Carnicero, explica, tal i com recull OK Diario, que rentar el pollastre abans de cuinar-lo és un dels costums més equivocats i perillosos que existeixen. Moltes persones ho fan pensant que així eliminen gèrmens, però és just el contrari. “Quan es renta el pollastre, l’aigua pot esquitxar la pica i altres superfícies de la cuina, escampant bacteris com la Salmonella o el Campylobacter”, adverteix.
En canvi, el calor de la cocció és l’únic mètode efectiu per eliminar qualsevol bacteri. “Cuina el pollastre a més de 65 °C i tot rastre de bacteri desapareixerà”, recalca l’expert.

Consells per manipular-lo correctament
A més de no rentar-lo, cal seguir altres mesures bàsiques:
- Mantenir-lo sempre refrigerat fins al moment de cuinar-lo.
- Evitar la contaminació creuada: no utilitzar la mateixa taula o ganivet per tallar pollastre cru i altres aliments.
- Cuinar-lo fins que la carn deixi de ser rosada i els sucs surtin transparents.
- Netejar amb desinfectant la pica i les superfícies després de manipular-lo.
Recepta: pollastre a la parmesana al forn
Per posar en pràctica aquests consells, el carnisser proposa una recepta fàcil i saborosa:
Ingredients:
- 3 pits o 6 cuixes de pollastre
- 1 tassa de formatge parmesà ratllat
- ¾ de tassa de pa ratllat
- 1 all picat
- Herbes provençals, orenga, alfàbrega fresca
- Oli d’oliva, sal i pebre
Elaboració:
- Barreja l’all picat amb oli d’oliva.
- En un bol, combina el pa ratllat amb el formatge i les herbes.
- Salpebra el pollastre i passa’l primer per l’oli amb all i després per la barreja seca.
- Col·loca’l en una safata i enforna’l a 180 °C durant uns 20 minuts, fins que quedi daurat i cruixent.
- Serveix-lo amb una amanida o patates.
Aquest pollastre a la parmesana és una opció deliciosa i segura. No rentar la carn i assegurar una bona cocció són claus per gaudir d’un plat saborós i lliure de riscos. Com diu el carnisser: “La higiene es fa amb foc, no amb aigua”.

