Vadegust
Els millors olis de les tres DOP de les comarques tarragonines

Un any més, el Panel de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya ha actuat com a jurat qualificador de les mostres d’oli presentades als Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) 2023/24 als millors olis de les Denominacions d’Origen Protegides de la província de Tarragona, que són “Oli del Baix Ebre-Montsià”, “Oli de Terra Alta” i “Siurana”.

El CDO és un organisme gestionat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona i  té com a principal objectiu ser un instrument de coneixement, promoció i valorització de la cultura de l’oli.

Enguany era la 17ena edició i s’hi van presentar 23 olis de les tres DOPs esmentades, tots d’altíssima qualitat malgrat la campanya difícil i complicada que van tenir. Les bases del concurs establien 3 categories: fruitat madur, fruitat verd dolç i fruitat verd amarg i es van lliurar 3 1rs. premis, 3 accèssits i una distinció a l’Escola Agrària de Gandesa, que és la única que forma especialistes en oli en aquesta demarcació.

El dia 4 d’abril es va fer la cerimònia de lliurament de premis al Palau Bofarull de Reus. El director del Panel va fer una exposició valorant la campanya i explicant el procediment que es va fer servir per tastar i valorar els olis.

Els guanyadors van ser:

  • Categoria fruitat verd amarg:
    • Guanyador: “Massís del Port 1898”, Cooperativa St. Josep de Bot (DOP “Oli de Terra Alta”)
    • Accèssit: “Montsacer”, cooperativa La Bisbal de Falset (DOP “Siurana”)
  • Categoria fruitat verd dolç:
    • Guanyador: “Identitat”, Horta de Sant Joan (DOP “Oli de Terra Alta”)
    • Accèssit: “Etim”, cooperativa de Falset-Marça (DOP “Siurana”)
  • Categoria fruitat madur:
    • Guanyador: “Lacrima olea”, cooperativa agrícola de Godall (DOP “Oli del Baix Ebre-Montsià”)
    • Accèssit: “El trull”, centre oleícola del Penedès CEOLPE (DOP “Siurana”)

La nostra enhorabona a tots els guanyadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa