TOT Olis

El primer Mercat de l’Oli Nou a Barcelona | Cedida

El primer Mercat de l’Oli Nou a Barcelona tanca amb èxit de públic

Comparteix
Més de 50.000 visitants han passat pel Mercat i han descobert els millors olis primerencs de 50 empreses productores d’arreu del territori
El primer Mercat de l’oli nou a Barcelona | Cedida

Arrenca el primer Mercat de l’oli nou a Barcelona

Comparteix
El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha inaugurat avui aquest esdeveniment que convertirà la Pl. de Catalunya de Barcelona en el gran aparador de l’OOVE català fins al diumenge 23
Oliveres | Cedida

50 productors catalans porten a Barcelona el millor oli d’oliva nou del país

Comparteix
Del 21 al 23 de novembre, la plaça Catalunya acollirà el 1r Mercat de l’Oli Nou, on es podrà descobrir, tastar i comprar oli d’oliva primerenc
Una persona sucant pa en oli | Cedida

Compra i tasta olis verges extra catalans en el 1er Mercat de l’Oli Nou, a Barcelona!

Comparteix
Tastets gastronòmics, una barra de vins catalans, xerrades i tallers de cuina són algunes de les propostes de l’esdeveniment, d’entrada lliure
Oli d'oliva verge extra | Freepik

Barcelona celebra aquest novembre la 1a edició del Mercat de l’Oli Nou 

Comparteix
Del 21 al 23 de novembre, la Plaça Catalunya es transformarà en un autèntic aparador de l’oli d’oliva verge extra català on es podrà descobrir, tastar i comprar directament als productors
Ha començat la collita d'olives | ACN

Un celler empordanès aposta per la IA per millorar la qualitat de l’oli

Comparteix
Un sistema pioner analitza cada oliva amb precisió mil·limètrica
Una persona fregint aliments | Freepik

La digestibilitat dels olis que utilitzem per cuinar: olis escalfats

Comparteix
El verge extra és l’oli més recomanable per a cuinar, tant en cru com a altes temperatures
Arbequina entrant en maduració | IRTA

Arriba l’inici de la collita de l’oliva!

Comparteix
En el moment actual el 90% de les varietats de la col·lecció de l’IRTA a Mas Bové ha assolit el color morat i prop del 60% tenen la major part d’olives de l’arbre totalment morades o negres
Olives grogues morades i negres | IRTA

Esperant l’inici de la collita de l’oliva

Comparteix
Tots els olivicultors van seguint l’aspecte de les olives per decidir quan és el moment òptim per iniciar el llarg procés de la recollida d’olives
Defensa de la tesi doctoral presentada el passat 29 de juliol pel doctor Angel Garcia Pizarro | IRTA

Aromes i origen de l’oli verge extra

Comparteix
Els grups de recerca en olivera catalans estudien el problema de la diferenciació i la tipificació dels olis de les DOP del territori