TOT Olis

Olives grogues morades i negres | IRTA

Esperant l’inici de la collita de l’oliva

Comparteix
Tots els olivicultors van seguint l’aspecte de les olives per decidir quan és el moment òptim per iniciar el llarg procés de la recollida d’olives
Defensa de la tesi doctoral presentada el passat 29 de juliol pel doctor Angel Garcia Pizarro | IRTA

Aromes i origen de l’oli verge extra

Comparteix
Els grups de recerca en olivera catalans estudien el problema de la diferenciació i la tipificació dels olis de les DOP del territori
Olis Bargalló | Cedida

La Ruta de la Cuina de l’Oli, la reivindicació d’un producte que fa territori 

Comparteix
Aquesta ruta té com a objectiu posar en valor l’oli i fer pedagogia sobre les seves varietats i la importància de fer un consum conscient d’un producte tan distintiu del territori
Pop a la gallega amb oli Hojiblanca | IRTA

Més enllà del nostre territori: el camí de Sant Jaume sense oli

Comparteix
A l'IRTA volíem veure si el pop a la gallega es percep més agradable si s’utilitza un oli aromàtic i picant
Ampolles d'oli d'oliva | Pixabay

L’oli d’oliva verge extra protegeix la pell dels efectes del sol

Comparteix
Els seus compostos antioxidants reforcen la salut cutània, però no substitueixen la protecció solar
El camió de filtratge | IRTA

Un filtre mòbil per poder filtrar aviat els olis elaborats per petits productors

Comparteix
Des de fa 3 anys que s’organitza un congrés a nivell mundial sobre el sector oleícola, el congrés Mundolivar 2025
Tastadors del concurs OLIVEJAPAN25 | IRTA

Com avaluar la qualitat dels olis: l’exemple del concurs internacional OliveJapan25 a Tòquio

Comparteix
La normativa oficial defineix un seguit d’anàlisis químiques, i també d’anàlisi sensorial mitjançant panell de tast
Una persona posant un rajolí d'oli d'oliva | Freepik

L’oli d’oliva: més enllà del món dels sofregits

Comparteix
Durant la jornada que portava com a títol "Gastronomia 360º: ciència, tradició i futur al plat" es va posar en valor la transferència de coneixement des de la recerca cap al sector gastronòmic i agroalimentari
Androesterilitat | IRTA

Floració: La promesa de la propera collita d’olis, a punt de fer-se realitat

Comparteix
Si passegeu pel camp o visiteu algun jardí on hi hagi oliveres, veureu de lluny que han canviat: es veuen les branques plenes de flors a punt d’obrir-se
Juan Manuel Romero, de Mas Curró | Mireia Comas

Mas Curró: oli del Vallès premiat a Catalunya i a la Xina

Comparteix
Aquesta finca situada entre Caldes de Montbui i Sentmenat ha estat doblement guardonada per la qualitat dels seus olis de la varietat autòctona Vera del Vallès