És una exploració dels sentits“, explica Joan Carles Ibàñez, màxim responsable de la sala del Lasarte, un dels quatre restaurants amb tres estrelles Michelin que hi ha a Barcelona. I quan diu dels sentits vol dir de tots, no només del gust i l’olfacte que sempre protagonitzen el plaer de menjar en un gran restaurant. Per això l’establiment del carrer Mallorca ha volgut anar més enllà, inventant un menú especial que rememora gastronòmicament els viatges de Marco Polo i, en paral·lel, vincula les tres ciutats que el xef, Paolo Casagrande, relaciona amb els seus fogons: Venècia, Sant Sebastià i Barcelona. Tot això en una taula única, més integrada a la cuina que no pas a la resta de la sala. Es tracta d”Il Milione’, una taula que manlleva el nom, l’esperit i l’ambient d’aquell extraordinari llibre de viatges.

Joan Carles Ibàñez, màxim responsable de sala del restaurant Lasarte | Mireia Comas

Però parlàvem de sentits. I és que aquesta taula especial, d’entre quatre i vuit comensals, comença sorprenent l’oïda, amb efectes especials que enquadren el viatge gastronòmic i que, només asseure’s, es combinen amb unes aquarel·les que fan d’estovalles i que estan pintades amb l’essència cromàtica de les espècies que trobaran als plats: cafè, soja, remolatxa… Sorolls de mar, de batec, del que contextualitzi cadascun dels plats. I la vista, amb jocs de llum i ambients canviants que barregen les sensacions. Ep, i el tacte, amb una cristalleria del màxim nivell i una coberteria vinguda directament del millor proveïdor de París.

Tot això amb l’espectacle en directe de la cuina i un servei que el director de sala, Joan Carles Ibàñez, considera una volta més en el gran servei: “Estarem més a prop del que seria la majordomia que no pas del servei de sala clàssic. Molts acabats davant del client, cocteleria i un final espectacular, obrint una ampolla de Madeira de finals del segle XIX“. I, per cert, no de qualsevol manera, sinó amb la tècnica del sabratge, tallant el coll de l’ampolla d’un cop sec. Tot plegat, repescant el servei à l’ancienne com a novetat i trencament. Una filosofia d’avantguarda a partir de la constatació que un cop conquerits nous espais per a la cuina, calia reconquerir el millor de la sala i posar-ho a prova.

La taula única del restaurant Lasarte que rememora gastronòmicament els viatges de Marco Polo | Mireia Comas

Aquesta oferta única és apta per a poques butxaques. Aquí hi ha els plats, les begudes i els preus, al nivell de la gran restauració mundial i del turisme gastronòmic i de negocis que visita Barcelona amb diners a la cartera i inquietud al paladar. En definitiva, una taula que farà que es recordi, encara més, aquella gastronomia catalana que va conquerir el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa