La gala de la guia Michelin ha tornat a coronar Catalunya i ho ha fet amb els restaurants que són ‘nous’ per als paladars dels inspectors de la guia. Michelin ha fet una veritable pluja d’estrelles per als restaurants catalans i ha incorporat nous membres al club dels biestrellats. Un dels grans coronats ha estat el restaurant enigma, d’Albert Adrià i ubicat al carrer Sepúlvdea de Barcelona, que feia temps que perseguia amb delit la segona distinció. Els inspectors de la guia vermella han coronat també l’Aleia, l’Hotel Casa FUster, la Boscana i el Mont Bar.

Pel que fa al club dels triestrellats, enguany la guia no ha incorporat cap membre nou i els restaurants catalans que ja tenien les tres estrelles com l’ABaC, la Cocina Hermanos Torres, el Disfrutar, el Lasarte i El Celler de Can Roca han mantingut les seves condecoracions. Qui s’ha estrenat amb una estrella han estat els restaurants barcelonins Kamikaze, d’Enric Buendía, i Scapar, de Koichi Kuwabara.

Foto de família de tots els restaurants que han rebut la primera estrella Michelin | Mar Martí (ACN)
Foto de família de tots els restaurants que han rebut la primera estrella Michelin | Mar Martí (ACN)

Els nous membres de les dues estrelles

Albert Adrià ha pogut aconseguir la segona estrella després de temps perseguint-la. L’Enigma, al carrer Sepúlveda, ha conquerit el paladar dels inspectors. Per la seva banda el restaurant Aleia -comandat per Paulo Airaudo-, ubicat en un emplaçament històric de la capital de Catalunya com és l’hotel Casa Fuster, ha agafat el testimoni de l’històric emplaçament on està situat i se suma al club dels biestrellats rendint homenatge a la dona de l’empresari català Mariano Fuster i Fuster qui va regalar la casa que ara és un hotel a la seva dona, Consol Fabra i Puig, filla del Marquès d’Alella, i a qui se li fa un homenatge amb el nom del restaurant. Finalment, un altre restaurant barceloní coronat amb la segona estrella ha estat el Mont Bar, a l’Eixample. Fran Agudo, de l’escola elBulli i excap de cuina del Tickets, rep el guardó gràcies a redefinir receptes clàssiques utilitzant la creativitat.

Lluny de la ciutat de Barcelona les dues estrelles han acabat a Bellvís, al Pla d’Urgell. El restaurant La Boscana del xef Joel Castañé ha aconseguit la segona estrella amb una proposta culinària en la qual només se serveixen vuit taules, el que fa d’aquest espai un lloc on gaudir d’un menjar molt íntim. Finalment, el darrer restaurant català tot i que lluny de Catalunya ha estat l’Atelier. Des de Madrid el català Ramon Freixa ha entrat al selecte club biestrellat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa