Plats

Xuixos | ACN

Els 5 plats del Gironès que has de conèixer 

Comparteix
Des de Vadegust fem un recorregut per cinc plats imprescindibles del territori que, si encara no has tastat, t’estan esperant: autèntiques insígnies de la identitat gastronòmica gironina
Freixura | Viquipèdia

La freixura: un mos excel·lent quan està ben preparat

Comparteix
A Mallorca és on es conserva més viva la tradició de menjar-ne
Bacallà fregit amb verdures | Pixabay

El bacallà fregit, un mos de primera que es fa arreu dels Països Catalans

Comparteix
Abans era la manera més habitual de presentar el bacallà: fregit i acompanyat amb alguna mena de verdura
Grana de capellà | Freepik

La grana de capellà, unes postres molt antigues i universals

Comparteix
La fruita seca com a postres ja no sovinteja tant com abans, però tampoc podem dir que hagi desaparegut
Un plat de senglar estofat | Viquipèdia

El senglar estofat, un plat dels que fan festa

Comparteix
És la manera més habitual de preparar aquest animal a Catalunya i el País Valencià, perquè a les Illes no n’hi ha
Pa de fetge | Gastroteca

Els 5 plats del Solsonès que has de conèixer 

Comparteix
Des de Vadegust fem un recorregut a la cuina tradicional del Solsonès per conèixer els plats representatius del territori
Rovellons per preparar el plat | ACN

Els rovellons a la llosa: un mos de primera, una llepolia ancestral

Comparteix
És el bolet més apreciat dels Països Catalans, el més buscat per tothom
Una clotxa | Ajuntament de Tivissa

Els 5 plats que has de conèixer de les Terres de l’Ebre

Comparteix
Les Terres de l’Ebre són un territori on la cuina és memòria, identitat i paisatge
Crestes | gastroteca.cat

Les crestes, unes panades típiques de la Figuera

Comparteix
El farciment és un sofregit de carns diverses, a més de ceba i tomàquet, i tot plegat és una menja molt recomanable
Mel i mantega | Freepik

Mel i mantega, un plat menorquí per honorar els morts

Comparteix
A Menorca la mantega és una herència de la dominació anglesa i és un greix molt habitual en la cuina