Opinió
Al dia
TOT Formatges
Productes
Gurmet
Aperitius
TOT Olis
Receptes
Restaurants
Opinió
Opinió
El foc que ens defineix: la nova edat d’or de la cuina a la brasa a Catalunya
Ramon Roset
"La brasa és una manera d’entendre el menjar, un retorn als sabors purs que neixen del contacte directe entre el producte i la flama"
Palo de Mallorca: del remei antic a l’aperitiu amb identitat pròpia
Ramon Roset
"És una d’aquelles begudes que expliquen una història, la d’una illa que sap conservar les seves tradicions i transformar-les en patrimoni gustatiu"
Els macarrons de la iaia, a la memòria eternament
Ramon Roset
"La cuina, en el fons, és una manera de dir 't’estimo' sense paraules"
Arriba el peix “dry aged”
Ramon Roset
"El peix acabat de pescar no sempre és el més gustós; sovint la seva textura és massa ferma, i el sabor, immadur"
El senglar, un tresor gastronòmic entre normatives
Ramon Roset
"Seria bo repensar els protocols i fer possible que el senglar tingui un camí més planer fins a les taules dels restaurants"
La gilda, de pintxo clàssic a símbol de modernitat gastronòmica
Ramon Roset
"La gilda és una icona de la cultura de barra, el vermut del migdia i el ritual compartit"
La xocolata, molt més que un plaer dolç
Ramon Roset
"La xocolata és cultura, és tradició i és innovació. És memòria d’infantesa i, alhora, territori creatiu per als cuiners més agosarats"
El vi a la restauració: quan el marge es converteix en abús
Ramon Roset
"El vi no hauria de ser vist com una oportunitat de fer caixa ràpida, sinó com una eina per enriquir l’experiència gastronòmica"
Una temporada més, el servei continua sent l’assignatura pendent
Ramon Roset
"Cal dignificar la professió, invertir en formació, millorar les condicions i entendre que el servei és el veritable eix vertebrador d’un restaurant"
Quan es penalitza al client per consumir en una terrassa
Ramon Roset
"El respecte pel client no es demostra només amb una bona cuina o un bon servei, sinó també amb polítiques clares, coherents i justes"
Veure més