Opinió

Ramon Roset

Quan es penalitza al client per consumir en una terrassa

Comparteix
"El respecte pel client no es demostra només amb una bona cuina o un bon servei, sinó també amb polítiques clares, coherents i justes"
Ramon Roset

Entre la sorra i la taula: el codi de vestimenta als restaurants de platja

Comparteix
"No es tracta de vestir d’etiqueta per menjar un arròs vora el mar, sinó de trobar un equilibri entre llibertat i respecte"
Ramon Roset

Instagram, el gran aparador de la restauració

Comparteix
"Si la cuina entra pels ulls, Instagram és la finestra que tothom mira abans de reservar taula"
Ramon Roset

La frustració de no trobar taula: quan la bona cuina es converteix en inaccessible

Comparteix
"El repte és trobar la fórmula per tal que l’èxit no sigui incompatible amb l'accessibilitat, i que anar a un bon restaurant no es converteixi en una cursa d’obstacles"
Ramon Roset

Les terrasses dels restaurants: reptes i contradiccions

Comparteix
"Les terrasses dels restaurants podem esdevenir un mirall incòmode que mostra les contradiccions d’un sector que, sovint, sacrifica la qualitat i el respecte a canvi de taules plenes"
Ramon Roset

Guinguetes de platja: entre la tradició popular i la gentrificació gastronòmica

Comparteix
"La sorra, el mar i la cuina senzilla també formen part de la nostra identitat"
Ramon Roset

Plats oblidats: la desaparició de la cuina catalana tradicional a les cartes de restaurants

Comparteix
"Cal reivindicar, sense nostàlgies buides però amb fermesa, la presència de més plats de la cuina tradicional catalana als restaurants"
Una xef amb un aperitiu | Freepik

La cuina molecular: fi d’una era o evolució silenciosa?

Comparteix
"El públic ha canviat. Ja no vol només quedar bocabadat, vol emocionar-se, reconèixer, connectar"
Ramon Roset

Farines d’insectes: un nou ingredient a la cuina o una frontera cultural?

Comparteix
"Les farines d’insectes són riques en proteïnes, aminoàcids essencials, vitamines del grup B, ferro i àcids grassos"
Ramon Roset

Cuinar en família: una tradició en extinció?

Comparteix
"El que realment alimenta no és només el que mengem, sinó com i amb qui ho preparem"