Opinió

Ramon Roset

El foc que ens defineix: la nova edat d’or de la cuina a la brasa a Catalunya

Comparteix
"La brasa és una manera d’entendre el menjar, un retorn als sabors purs que neixen del contacte directe entre el producte i la flama"
Ramon Roset

Palo de Mallorca: del remei antic a l’aperitiu amb identitat pròpia

Comparteix
"És una d’aquelles begudes que expliquen una història, la d’una illa que sap conservar les seves tradicions i transformar-les en patrimoni gustatiu"
Ramon Roset

Els macarrons de la iaia, a la memòria eternament

Comparteix
"La cuina, en el fons, és una manera de dir 't’estimo' sense paraules"
Ramon Roset

Arriba el peix “dry aged”

Comparteix
"El peix acabat de pescar no sempre és el més gustós; sovint la seva textura és massa ferma, i el sabor, immadur"
Ramon Roset

El senglar, un tresor gastronòmic entre normatives

Comparteix
"Seria bo repensar els protocols i fer possible que el senglar tingui un camí més planer fins a les taules dels restaurants"
Ramon Roset

La gilda, de pintxo clàssic a símbol de modernitat gastronòmica

Comparteix
"La gilda és una icona de la cultura de barra, el vermut del migdia i el ritual compartit"
Ramon Roset

La xocolata, molt més que un plaer dolç

Comparteix
"La xocolata és cultura, és tradició i és innovació. És memòria d’infantesa i, alhora, territori creatiu per als cuiners més agosarats"
Ramon Roset

El vi a la restauració: quan el marge es converteix en abús

Comparteix
"El vi no hauria de ser vist com una oportunitat de fer caixa ràpida, sinó com una eina per enriquir l’experiència gastronòmica"
Ramon Roset

Una temporada més, el servei continua sent l’assignatura pendent

Comparteix
"Cal dignificar la professió, invertir en formació, millorar les condicions i entendre que el servei és el veritable eix vertebrador d’un restaurant"
Ramon Roset

Quan es penalitza al client per consumir en una terrassa

Comparteix
"El respecte pel client no es demostra només amb una bona cuina o un bon servei, sinó també amb polítiques clares, coherents i justes"