Entrevistes

Joan Carles Ibáñez, cap de sala del restaurant Lasarte | Jordi Play

JC Ibáñez, maître: “No vull soldats a la sala, vull professionals amb passió”

Comparteix
El cap de sala del restaurant Lasarte -amb tres estrelles Michelin- afirma que "la garnatxa ha passat a ser el nostre cabernet nacional"
L'autora britànica Venetia Johannes parla en el seu llibre sobre els vincles entre la gastronomia i la identitat catalana | Cedida

Venetia Johannes: “Catalunya s’aferra més a la cuina perquè té una identitat amenaçada”

Comparteix
És doctora en Antropologia per la Universitat d’Oxford i i ha investigat els lligams entre la identitat nacional i la gastronomia catalana en el llibre 'Nourishing the Nation: Food as National Identity in Catalonia'
Jordi Noguera, a la cuina de Ca La Nuri amb un dels seus arrossos, el socarrat de gamba. Foto: Jordi Play

Jordi Noguera, Ca La Nuri: “L’hostaleria de tota la vida funciona si t’hi dediques de veritat”

Comparteix
ENTREVISTA al propietari del restaurant Ca La Nuri, que celebra els trenta anys de l'establiment, nascut a l'antic bar que els seus pares regentaven des del 1975
Damià Vernet | Cedida

Damià Vernet: “El pataco és un plat que representa la tradició”

Comparteix
Entrevistem el guanyador del primer Concurs del Pataco d’Alforja
La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech | Jordi Play

Marta Domènech: “Els restaurants catalans han de continuar fent escudella”

Comparteix
Parlem amb la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya després que s'hagi anunciat que Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia el 2025
Iban Campos mostra un sarpat de blat forment i un sarpat de pasta elaborada amb farina d'aquest cereal | ACN

Campos: “Amb la sequera calen cultius més resistens, com el blat forment”

Comparteix
Parlem amb Iban Campos, un jove emprenedor de Talarn (Pallars Jussà) que conrea blat forment per fer-ne pasta
La xef Iolanda Bustos | Instagram @iolandabustos

Iolanda Bustos: “La rosa és una flor molt agraïda per menjar”

Comparteix
Parlem amb la xef que ha portat les aromes florals de la muntanya als fogons per demostrar el poder de sabor i propietats que tenen aquests ingredients
La xef Ada Parellada | Instagram @semproniana_restaurant

Ada Parellada: “És el producte qui defineix el plat, i no a l’inrevés”

Comparteix
Parlem amb la xef propietària del restaurant Semproniana de Barcelona, i autora de diversos llibres sobre cuina i nutrició
Vicent Marquès | Cedida

Vicent Marquès: “Les receptes tradicionals que volen temps s’estan perdent”

Comparteix
Acaba de publicar el llibre 'Història de la cuina catalana i occitana vol. 5 - El Bacallà, la carn i els menuts'
Lluc Crusellas sosté el trofeu que ha rebut aquest cap de setmana a París, després de guanyar el títol a millor mestre xocolater del món | ACN

Lluc Crusellas: “La pastisseria ha d’anar més enllà, mantenint la tradició”

Comparteix
Parlem amb l’osonenc de només 26 anys que es va alçar aquest dilluns amb el premi al millor mestre xocolater del món, concedit al concurs internacional World Chocolate Masters