Entrevistes

Maria Fàtima Sala i Joan Ramon Sala | Cedida

Sala: “Amb la coca de Llavaneres hem portat el nom del poble a tot Catalunya”

Comparteix
Parlem amb la filla de l’inventor de la coca de Llavaneres sobre aquest dolç que s’ha convertit en la insígnia del poble i de la comarca costanera del Maresme
Pep Salsetes a un acte | Cedida

Pep Salsetes: “Cuinant i fent horta es creen petits moments de felicitat compartida”

Comparteix
Entrevistem el cuiner, pagès i escriptor que s’ha fet popular per reivindicar la cuina de temporada, rescatar receptes perdudes i recuperar llavors antigues
Maria Nicolau gaudint de l'olor que desprén una casola mentre cuina | Cedida

Nicolau: “Podem viure sense restaurants creatius, però no sense menjar”

Comparteix
Parlem amb la mediàtica cuinera i escriptora vallesana que està revolucionant la cuina catalana a través de la reivindicació dels valors de la proximitat, la sostenibilitat i la tradició
Xavier Febrés | Cedida

Febrés: “Només hi ha una cosa millor que la taula del Motel, la sobretaula”

Comparteix
L'escriptor i periodista descriu en aquesta entrevista les emocions que li han despertat els plats de l'històric restaurant el Motel per l'elaboració del seu darrer llibre 'Motel Empordà, elogi de l'amor estable'
Laura Zurriaga, coneguda a les xarxes socials com a Croqueta de Xocolata | Laura Zurriaga

Croqueta de Xocolata: “La cuina catalana és de les millors coses que tenim els catalans”

Comparteix
Parlem amb la cuinera, professora i creadora de contingut Laura Zurriaga sobre el passat, el present i el futur del seu èxit
Joan Carles Ibáñez, cap de sala del restaurant Lasarte | Jordi Play

JC Ibáñez, maître: “No vull soldats a la sala, vull professionals amb passió”

Comparteix
El cap de sala del restaurant Lasarte -amb tres estrelles Michelin- afirma que "la garnatxa ha passat a ser el nostre cabernet nacional"
L'autora britànica Venetia Johannes parla en el seu llibre sobre els vincles entre la gastronomia i la identitat catalana | Cedida

Venetia Johannes: “Catalunya s’aferra més a la cuina perquè té una identitat amenaçada”

Comparteix
És doctora en Antropologia per la Universitat d’Oxford i i ha investigat els lligams entre la identitat nacional i la gastronomia catalana en el llibre 'Nourishing the Nation: Food as National Identity in Catalonia'
Jordi Noguera, a la cuina de Ca La Nuri amb un dels seus arrossos, el socarrat de gamba. Foto: Jordi Play

Jordi Noguera, Ca La Nuri: “L’hostaleria de tota la vida funciona si t’hi dediques de veritat”

Comparteix
ENTREVISTA al propietari del restaurant Ca La Nuri, que celebra els trenta anys de l'establiment, nascut a l'antic bar que els seus pares regentaven des del 1975
Damià Vernet | Cedida

Damià Vernet: “El pataco és un plat que representa la tradició”

Comparteix
Entrevistem el guanyador del primer Concurs del Pataco d’Alforja
La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech | Jordi Play

Marta Domènech: “Els restaurants catalans han de continuar fent escudella”

Comparteix
Parlem amb la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya després que s'hagi anunciat que Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia el 2025