Aperitius

Escamarlans | Freepik

Aperitius de somni: escamarlans amb crema tèbia de castanyes i oli d’herbes

Comparteix
En aquest aperitiu de tardor, els escamarlans esdevenen els protagonistes d’un mos delicat i profundament aromàtic
Tàrtar de moniato | Freepik

Aperitius de somni: tàrtar de moniato rostit amb formatge fresc i herbes

Comparteix
Amb el seu punt dolç i la seva textura melosa quan es cou, aquest tubercle permet crear plats sorprenents i refinats
La tardor porta amb ella la dolçor natural de la carbassa, un ingredient que es converteix en protagonista d’una infinitat de plats gràcies a la seva textura vellutada i al seu color intens, capaç de donar calidesa a qualsevol taula. Aquest aperitiu busca capturar-ne l’essència amb una elaboració senzilla, perfumada amb gingebre i rematada amb un toc cruixent de pipes torrades.
Es comença tallant una carbassa madura a daus regulars, que es rosteixen al forn amb un fil d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal. Aquest pas potencia la dolçor de a carbassa i concentra els sabors, donant-li una profunditat que una cocció bullida no aconseguiria. Quan la polpa és tendra i lleugerament caramel·litzada, es tritura juntament amb un brou suau de verdures, fins a obtenir una crema llisa i sedosa.
Per preparar un brou suau de verdures, es renten i es tallen a trossos grans pastanaga, porro, ceba, api, tomàquet i un nap petit, amb l’opció d’afegir una patata per donar més cos. Totes les verdures es posen en una olla amb dos litres d’aigua freda, una fulla de llorer, unes branques de julivert i uns grans de pebre negre si es desitja. Es porta a ebullició i, quan comença a bullir, es redueix el foc perquè cogui lentament durant una hora, retirant les impureses de la superfície. Finalment, es cola i es rectifica de sal, obtenint un brou clar, lleuger i aromàtic.
El punt distintiu l’aporta el gingebre fresc, ratllat en petites quantitats i incorporat durant el triturat. El seu toc lleugerament picant i cítric trenca la dolçor de la carbassa i aporta un matís refrescant, que evita que el conjunt resulti pesat. Un cop la crema té la densitat adequada, es rectifica de sal i es manté calenta.
A l’hora de servir, s’aboca en petits bols o gots transparents, ideals per a un aperitiu de cullereta. Per sobre, s’hi escampen pipes de carbassa torrades, que afegeixen un contrast cruixent i un record lleugerament torrat. Un raig d’oli d’oliva cru i unes gotes de nata líquida aporten brillantor i elegància al plat.
La tardor porta amb ella la dolçor natural de la carbassa, un ingredient que es converteix en protagonista d’una infinitat de plats gràcies a la seva textura vellutada i al seu color intens, capaç de donar calidesa a qualsevol taula. Aquest aperitiu busca capturar-ne l’essència amb una elaboració senzilla, perfumada amb gingebre i rematada amb un toc cruixent de pipes torrades.
Es comença tallant una carbassa madura a daus regulars, que es rosteixen al forn amb un fil d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal. Aquest pas potencia la dolçor de a carbassa i concentra els sabors, donant-li una profunditat que una cocció bullida no aconseguiria. Quan la polpa és tendra i lleugerament caramel·litzada, es tritura juntament amb un brou suau de verdures, fins a obtenir una crema llisa i sedosa.
Per preparar un brou suau de verdures, es renten i es tallen a trossos grans pastanaga, porro, ceba, api, tomàquet i un nap petit, amb l’opció d’afegir una patata per donar més cos. Totes les verdures es posen en una olla amb dos litres d’aigua freda, una fulla de llorer, unes branques de julivert i uns grans de pebre negre si es desitja. Es porta a ebullició i, quan comença a bullir, es redueix el foc perquè cogui lentament durant una hora, retirant les impureses de la superfície. Finalment, es cola i es rectifica de sal, obtenint un brou clar, lleuger i aromàtic.
El punt distintiu l’aporta el gingebre fresc, ratllat en petites quantitats i incorporat durant el triturat. El seu toc lleugerament picant i cítric trenca la dolçor de la carbassa i aporta un matís refrescant, que evita que el conjunt resulti pesat. Un cop la crema té la densitat adequada, es rectifica de sal i es manté calenta.
A l’hora de servir, s’aboca en petits bols o gots transparents, ideals per a un aperitiu de cullereta. Per sobre, s’hi escampen pipes de carbassa torrades, que afegeixen un contrast cruixent i un record lleugerament torrat. Un raig d’oli d’oliva cru i unes gotes de nata líquida aporten brillantor i elegància al plat.

Aperitius de somni: crema suau de carabassa amb gingebre i pipes torrades

Comparteix
La tardor porta amb ella la dolçor natural de la carabassa, un ingredient que es converteix en protagonista d’una infinitat de plats
Carpaccio de ceps | ametllerorigen.com

Aperitius de somni: carpaccio tebi de bolets amb parmesà i oli de tòfona

Comparteix
Aquest aperitiu parteix d’una idea senzilla: respectar la personalitat dels bolets, potenciant-ne les aromes i textures amb pocs elements
Tomàquets cirerol per preparar la recepta | Freepik

Aperitius de somni: cullereta de tomàquet, préssec i anxova

Comparteix
Un gran exemple de com la senzillesa i l’harmonia de sabors poden convertir-se en una experiència gastronòmica sorprenent
Plat de pernil ibèric per preparar l'aperitiu | Freepik

Aperitius de somni: mossegada de mango amb pernil ibèric

Comparteix
Aquest aperitiu és una celebració de contrastos, una trobada inesperada entre la dolçor exòtica del mango i la intensitat profunda del pernil ibèric
Amanida de patata amb iogurt grec | Pixabay

Aperitius de somni: patata amb iogurt grec, anet i salmó fumat

Comparteix
Ofereix una combinació equilibrada entre cremositat, frescor i un toc salí amb personalitat
Espàrrecs blancs | Pixabay

Aperitius de somni: espàrrecs blancs amb emulsió d’algues i oli de sèsam fumat

Comparteix
Aquest plat sorprèn pel contrast entre la seva aparent senzillesa i la complexitat gustativa que ofereix
Tàrtar de tonyina | Balfegó

Aperitius de somni: mini tacos de cogombre amb tàrtar de tonyina i alvocat

Comparteix
Resulta lleuger i saludable, amb un equilibri perfecte entre el greix del peix, l’acidesa cítrica i el cruixent vegetal del cogombre
Gaspatxo de préssec | Freepik

Aperitius de somni: gaspatxo de préssec i tomàquet amb perles de Mascarpone

Comparteix
Aquest aperitiu destaca per la seva lleugeresa, el contrast dolç-salat i la textura sedosa