Aperitius

Canapè tebi de bacallà | Freepik

Aperitius de somni: canapè tebi de bacallà confitat amb crema d’alls negres

Comparteix
En aquest aperitiu, el bacallà es converteix en el fil conductor d’un joc de textures i aromes
Ostres amb caviar d'esturió | Freepik

Aperitius de somni: ostra sobre gelatina marina amb poma verda i perles de sèsam

Comparteix
Un aperitiu molt fresc i amb una combinació de sabors que farà gaudir de valent els més gurmets
Sardines | Freepik

Aperitius de somni: sardines marinades amb cítrics i cruixent d’ametlles

Comparteix
És una mossegada que celebra el mar i l’estiu en qualsevol època de l’any
Tonyina marinada amb sèsam | Freepik

Aperitius de somni: tonyina marinada amb alvocat, vinagreta de cítrics i sèsam

Comparteix
És un aperitiu elegant que ofereix un joc de textures i sabors molt atractiu
Canelons cruixents de bolets | Freepik

Aperitius de somni: caneló cruixent de bolets, castanyes i foie

Comparteix
Aquest aperitiu combina els sabors més emblemàtics de la tardor amb una presentació lleugera i elegant
Patates amb salsa Espinaler | Facebook Espinaler

Els cinc productes imprescindibles per a un aperitiu perfecte

Comparteix
Des de Vadegust fem una proposta de cinc productes per acompanyar un dels moments més esperats de desconnexió del cap de setmana
Cassoleta de moniato i botifarra negra | Freepik

Aperitius de somni: cassoleta de moniato, botifarra negra i mel de romaní

Comparteix
Aquest aperitiu de tardor combina la dolçor terrosa del moniato amb la intensitat especiada de la botifarra negra i un toc final de mel que equilibra i arrodoneix el conjunt
Escamarlans | Freepik

Aperitius de somni: escamarlans amb crema tèbia de castanyes i oli d’herbes

Comparteix
En aquest aperitiu de tardor, els escamarlans esdevenen els protagonistes d’un mos delicat i profundament aromàtic
Tàrtar de moniato | Freepik

Aperitius de somni: tàrtar de moniato rostit amb formatge fresc i herbes

Comparteix
Amb el seu punt dolç i la seva textura melosa quan es cou, aquest tubercle permet crear plats sorprenents i refinats
La tardor porta amb ella la dolçor natural de la carbassa, un ingredient que es converteix en protagonista d’una infinitat de plats gràcies a la seva textura vellutada i al seu color intens, capaç de donar calidesa a qualsevol taula. Aquest aperitiu busca capturar-ne l’essència amb una elaboració senzilla, perfumada amb gingebre i rematada amb un toc cruixent de pipes torrades.
Es comença tallant una carbassa madura a daus regulars, que es rosteixen al forn amb un fil d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal. Aquest pas potencia la dolçor de a carbassa i concentra els sabors, donant-li una profunditat que una cocció bullida no aconseguiria. Quan la polpa és tendra i lleugerament caramel·litzada, es tritura juntament amb un brou suau de verdures, fins a obtenir una crema llisa i sedosa.
Per preparar un brou suau de verdures, es renten i es tallen a trossos grans pastanaga, porro, ceba, api, tomàquet i un nap petit, amb l’opció d’afegir una patata per donar més cos. Totes les verdures es posen en una olla amb dos litres d’aigua freda, una fulla de llorer, unes branques de julivert i uns grans de pebre negre si es desitja. Es porta a ebullició i, quan comença a bullir, es redueix el foc perquè cogui lentament durant una hora, retirant les impureses de la superfície. Finalment, es cola i es rectifica de sal, obtenint un brou clar, lleuger i aromàtic.
El punt distintiu l’aporta el gingebre fresc, ratllat en petites quantitats i incorporat durant el triturat. El seu toc lleugerament picant i cítric trenca la dolçor de la carbassa i aporta un matís refrescant, que evita que el conjunt resulti pesat. Un cop la crema té la densitat adequada, es rectifica de sal i es manté calenta.
A l’hora de servir, s’aboca en petits bols o gots transparents, ideals per a un aperitiu de cullereta. Per sobre, s’hi escampen pipes de carbassa torrades, que afegeixen un contrast cruixent i un record lleugerament torrat. Un raig d’oli d’oliva cru i unes gotes de nata líquida aporten brillantor i elegància al plat.
La tardor porta amb ella la dolçor natural de la carbassa, un ingredient que es converteix en protagonista d’una infinitat de plats gràcies a la seva textura vellutada i al seu color intens, capaç de donar calidesa a qualsevol taula. Aquest aperitiu busca capturar-ne l’essència amb una elaboració senzilla, perfumada amb gingebre i rematada amb un toc cruixent de pipes torrades.
Es comença tallant una carbassa madura a daus regulars, que es rosteixen al forn amb un fil d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal. Aquest pas potencia la dolçor de a carbassa i concentra els sabors, donant-li una profunditat que una cocció bullida no aconseguiria. Quan la polpa és tendra i lleugerament caramel·litzada, es tritura juntament amb un brou suau de verdures, fins a obtenir una crema llisa i sedosa.
Per preparar un brou suau de verdures, es renten i es tallen a trossos grans pastanaga, porro, ceba, api, tomàquet i un nap petit, amb l’opció d’afegir una patata per donar més cos. Totes les verdures es posen en una olla amb dos litres d’aigua freda, una fulla de llorer, unes branques de julivert i uns grans de pebre negre si es desitja. Es porta a ebullició i, quan comença a bullir, es redueix el foc perquè cogui lentament durant una hora, retirant les impureses de la superfície. Finalment, es cola i es rectifica de sal, obtenint un brou clar, lleuger i aromàtic.
El punt distintiu l’aporta el gingebre fresc, ratllat en petites quantitats i incorporat durant el triturat. El seu toc lleugerament picant i cítric trenca la dolçor de la carbassa i aporta un matís refrescant, que evita que el conjunt resulti pesat. Un cop la crema té la densitat adequada, es rectifica de sal i es manté calenta.
A l’hora de servir, s’aboca en petits bols o gots transparents, ideals per a un aperitiu de cullereta. Per sobre, s’hi escampen pipes de carbassa torrades, que afegeixen un contrast cruixent i un record lleugerament torrat. Un raig d’oli d’oliva cru i unes gotes de nata líquida aporten brillantor i elegància al plat.

Aperitius de somni: crema suau de carabassa amb gingebre i pipes torrades

Comparteix
La tardor porta amb ella la dolçor natural de la carabassa, un ingredient que es converteix en protagonista d’una infinitat de plats