Vadegust
La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues rep més de 60.000 visites en la primera edició virtual

La 58a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues ha tancat aquest diumenge la seva primera edició virtual amb més de 60.000 visites. D’aquestes, un 25% han interactuat de forma àmplia amb el contingut que s’ha compartit a les seves plataformes. La majoria de les visites procedien de Catalunya i la resta de l’estat espanyol. El segon país en volum de visites han estat els Estats Units. També s’han interessat per la fira països com Grècia, França, Alemanya o Israel. L’edició d’enguany s’ha tancat amb un acte de reconeixement als municipis garriguencs afectats pels incendis i els aiguats del 2019, així com les nevades del mes de gener passat.

El regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Jordi Ribalta, ha recordat que la covid-19 els ha obligat a muntar un esdeveniment “netament en línia” amb “determinats actes retransmesos en directe”. Tot i axò, el resultat ha estat un “èxit rotund”. Des d’avui i fins al 28 de febrer, aquells que ho desitgin podran recuperar les més de 50 activitats enregistrades en vídeo a la pàgina web de la fira.

Per tancar la seva 58a edició la fira ha homenatjat els municipis garriguencs afectats per diferents episodis meteorològics entre el 2019 i el 2021. Als alcaldes i alcaldesses se’ls han entregat les Olivines solidàries, símbol del projecte que han impulsat Acudam i el Patronat Fira de les Garrigues, amb la col·laboració de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida. Durant les pròximes setmanes, es farà arribar a cada municipi el planter necessari per repoblar les àrees de cultiu d’olivera afectades.

Finalment, l’alcaldessa accidental de les Borges Blanques, Núria Palau, ha destacat els valors d’una fira “oberta al món” que treballa “pel territori i pels productors”. “Esperem retrobar-nos ben aviat en una fira presencial”, ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa