Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: La Vila Olímpica del Poblenou (I)

El barri de la Vila Olímpica del Poblenou, pertanyent al districte de Sant Martí, es va crear l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona. El que havia estat una de les zones industrials de Barcelona es va reconvertir completament per construir-hi els edificis i equipaments necessaris per acollir a les delegacions olímpiques, alhora que la ciutat recuperava la façana marítima pel gaudi dels barcelonins. Acabats els Jocs Olímpics, tots aquests edificis es van convertir en vivendes i locals de negocis, naixent aquest barri. És un barri que, a nivell gastronòmic ha tingut des d’aleshores molts alts i baixos, amb moltes apertures de curt recorregut i amb el Port Olímpic i els seus voltants com una de les principals zones d’acumulació de restaurants.

Començarem el nostre recorregut a l’extrem nord-est del barri, concretament al número 90 del carrer Llull on hi ha el bar restaurant Saramar, i gairebé a tocar, a la cantonada  del carrer Llull amb el carrer Àlaba, hi trobem el restaurant Barroca, dos establiments orientats a oferir un menú de migdia als treballadors de la zona. Al carrer Ramon Turró, 105, el restaurant Feel Good Bistro ofereix una cuina basada en receptes saludables amb opcions veganes, i al número 93 hi trobem el Gabby’s Brunch, un establiment que és una cafeteria, una cocteleria i ofereix brunch.

Peix fregit del restaurant Las Sardinitas | Facebook Moncho’s Barcelona

Menú de migdia, tapes i plats de cuina mediterrània al restaurant Portal del Mar, del carrer Dr. Trueta, 118 i al restaurant Cuina d’Amics, del carrer d’Àvila, 19. Bones pizzes a la Pizzeria Góndola Barcelona de la plaça de Tirant lo Blanc, 2. Seguint barri avall arribarem al Passeig Marítim de la Nova Icària on hi trobarem els restaurants Xiroi, al número 38, i Las Sardinitas, al número 36, on s’hi pot gaudir de paelles i altres especialitats de la cuina marinera. Cuina de fusió, còctels i ‘cachimbas’ al Hookaai Restaurant & Lounge, del carrer de Salvador Espriu. 79. I cuina vegana al restaurant Vegan Food Heaven, situat a l’Avinguda Icària, 178.

Entrepans, crêpes i altres plats de cuina informal a la cafeteria Artisa, del carrer Llull, 82. A pocs metres, al número 74 es pot gaudir de la cuina mediterrània del restaurant Mannà. Menú diari de cuina casolana al Bar Carme del número 70. Entrepans, menú diari i àpats informals rodejats de palets al restaurant Craft Palets de l’Avinguda Icària, 75.

El centre comercial El Centre de la Vila (Salvador Espriu, 61) disposa en el seu interior de diferents establiments de restauració ràpida que ofereixen tant plats de la cuina local com especialitats de les cuines nouvingudes.

Continuarà…

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona: 

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

El Besòs i el Maresme

Diagonal Mar i el Front Marítim (I)

Diagonal Mar i el Front Marítim (i II)

Poblenou (I)

Poblenou (II)

Poblenou (III)

Poblenou (IV)

Poblenou (V)

Poblenou (i VI)

El Parc i la Llacuna del Poblenou (I)

El Parc i la Llacuna del Poblenou (i II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa