Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: El Parc i la Llacuna del Poblenou (I)

El Parc i la Llacuna del Poblenou és un barri que pertany al districte de Sant Martí, i que queda delimitat per la Gran Via de les Corts Catalanes, els carrers de la Llacuna, de Pere IV, d’Àvila, de Llull, de Wellington, de Pujades, de Roger de Flor, dels Almogàvers i l’avinguda Meridiana fins a la Plaça de les Glòries Catalanes. Segons explica la Viquipèdia, els nuclis originals d’aquest barri es van establir al voltant de diversos parcs: el parc de l’Estació del Nord, el parc de la Ciutadella, i la via que unia el nucli del Poblenou amb el Clot, la Llacuna.

En aquest barri s’hi troba el centre comercial de la Plaça de les Glòries, avui anomenat Westfield Glòries, que és on començarem el nostre periple gastronòmic. Cal assenyalar que en aquest barri hi ha un bon grapat de restaurants que resulta força difícil classificar-los per la seva particular oferta.

Com succeeix en tots el grans centres comercials urbans, al Westfield Glòries s’hi concentren locals de restauració de gairebé totes les grans cadenes de franquícies, siguin de menjar ràpid o de restauració tradicional. En aquest cas hi ha un total de 35 restaurants que ofereixen tota mena de cuines. Sortint del centre comercial i ja endinsant-nos en el barri, trobem al carrer de Roc Boronat, 114 el restaurant Sopa Barcelona, especialitzat en cuina vegana i que ofereix menú diari. Al carrer Almogàvers, 211 hi ha el restaurant Cata by Catacroquet, un local singular on ofereixen tapes i postres creatives. Al carrer Badajoz, 115 hi trobem el restaurant Klevito’s, un altre restaurant bastant singular que ofereix tapes i menú diari. Al número 130 del carrer de la Ciutat de Granada, hi ha el restaurant Per Feina, un local de cuina tradicional molt orientat a donar servei als treballadors de les grans empreses que hi ha al barri. Molt recomanable.

Interior del restaurant Per Feina | restaurantperfeina.com

Al carrer Àvila, 160 hi ha el restaurant el Racó del Poble Nou, un establiment que ofereix menú diari i servei a la carta als vespres. A tocar, al número 162, el restaurant Dgust, on es pot gaudir d’una cuina tradicional i també informal en un espai avantguardista. I al número 171 hi ha el restaurant Tierra Burritos Bar, el primer local a Barcelona d’aquesta cadena d’especialitats mexicanes. Al carrer Bolívia, 1-3, es pot gaudir de la cuina marroquina del restaurant Al Jaima Els Encants. Àpats informals en un entorn ambientat en la ciència ficció al Restaurant Jardin, del carrer d’Àvila, 143. Al número 50 del carrer Tànger hi ha el restaurant Tànger 50, i a pocs metres, al número 44, hi trobem el restaurant Casa Maria, tots dos establiments de cuina tradicional que ofereixen un bon menú de migdia.

Una fideuà del restaurant Dgust | Instagram @dgustbcn

Bones pizzes al local de la cadena de restaurants Madre Lievito Lab Sant Martí, situat al carrer Almogàvers, 148. Cuina flexiteriana amb un menú elaborat a base de productes de temporada, de proximitat i ecològics al restaurant Arrels Flexiterià del carrer Sancho d’Àvila, 27. Al número 22 d’aquest mateix carrer hi ha el restaurant Forastera, un local de decoració industrial que ofereix cuina de mercat. I al número 7 es pot gaudir de la cuina tradicional sense pretensions del Restaurant Sancho.

Una pizza de Madre Lievito | Facebook MadreLievito

Continuarà…

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona: 

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

El Besòs i el Maresme

Diagonal Mar i el Front Marítim (I)

Diagonal Mar i el Front Marítim (i II)

Poblenou (I)

Poblenou (II)

Poblenou (III)

Poblenou (IV)

Poblenou (V)

Poblenou (i VI)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa