Vadegust
Traspassat el bar Pinotxo de la Boqueria

Més males notícies pel sector de la restauració. El mític bar Pinotxo del mercat de la Boqueria canvia de mans. Segons ha avançat Betevé, el seu propietari, Joan Bayén, ha traspassat el negoci, que ara gestionaven els seus nebots. A partir d’ara, els titulars seran els responsables d’una altra parada del mateix mercat, el Bar Central. El que no se sap encara és si el local conservarà el nom.

L’origen de la decisió de Bayén, popularment conegut com a Juanito, sembla que hauria estat una disputa familiar amb els seus nebots. Fonts properes al restaurador, de 89 anys i ja jubilat, han explicat a Betevé que una discussió amb ells hauria precipitat la decisió de vendre el negoci.

Ara, una de les incògnites és quan reobrirà el local.

BaCap i pota del bar Pinotxo | Facebook Bar Pinotxo

Juanito, l’ànima del Pinotxo

Al capdavant del bar Pinotxo, batejat així per un gos que tenien de petit i que es passava molt temps al bar, Joan Bayen, en Juanito, es va convertir en un emblema de la Boqueria. El bar Pinotxo apareix a totes les guies per la qualitat del menjar i del servei. Les vegades que li han demanat una foto, sempre amb el polze enlaire, són incomptables.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roser Oriach Ribé a febrer 22, 2023 | 13:28
    Roser Oriach Ribé febrer 22, 2023 | 13:28
    Una pena que no és quedin el bar el nebot, en Jordi que era el que cuinava, la seva dona i el nebot. Un gran cambrer també era el Xavi..... us trobarem a faltar Xavi i Roser PD: i els xuixos????? Si obren a algun lloc agrairé que m'ho indiquin
    • Icona del comentari de: Tabarca a febrer 22, 2023 | 21:39
      Tabarca febrer 22, 2023 | 21:39
      "Si hi ha un lloc de referència a Barcelona pels xuixos és la pastisseria Lis. Els seus xuixos són grans, de la mida d’un croissant, però no embafen gens, al contrari, els més llaminers segur que us en podríeu menjar un altre. Oberta el 1962 al Raval, aquesta pastisseria és una de les més populars del barri. I en la popularitat dels seus xuixos hi ha ajudat força el Pinotxo, el famós bar de la Boqueria que sempre té els seus xuixos a punt. Però hi ha altres restaurants de Barcelona on els podeu trobar, com la Granja Elena o el Xampanyet. Pere Camps és al capdavant de l’obrador de la Lis, que també té un establiment al carrer Calàbria que porta la seva germana Alicia. Explica que sempre han fet xuixos i segueix fent la recepta que va aprendre del seu pare. Pasta de croissant, crema feta a casa, fermentació d’hora i mitja, fregit amb oli d’oliva i després ensucrat. En aquesta pastisseria, també tenen fama el tortell vienès, que porta cabell d’àngel i crema, i la pasta de full amb xocolata, crema i fruits vermells. Carrer Riera Alta, 19, i carrer Calàbria, 137, Barcelona."

Respon a Tabarca Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa